×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision trycker på för mer ledighet i landstingen

2014-02-17, Tidningenvision.se

Visionavdelningarna i fem landsting utmanar nu arbetsgivarna om vem som ska bli först att erbjuda personalen att byta semesterdagstillägget mot fler lediga dagar.

Att byta pengarna i semesterdagstillägget mot fem eller sex extra lediga dagar har fått ett stort genombrott i kommunerna. I dag finns möjligheten i fyra av tio kommuner.

Men ännu har inget landsting infört förmånen. Kronobergs landsting fick nej av arbetsgivaren för ett par år sedan och just nu förhandlar Vision i Landstinget Kalmar om att införa bytesmöjligheten.

Visionavdelningarna i fem landsting i mellansverige utmanar nu arbetsgivarna om vilket landsting som ska bli först med erbjudandet.

–Jag läste i Tidningen Vision om att Landstinget i Kalmar är på gång. Nu får landstingen här omkring gasa på lite om de vill bli först. Om någon börjar kanske fler följer efter, jag håller tummarna, säger Eva Andersson, ledamot i Visions avdelningsstyrelse i Landstinget  i Uppsala län.

Förutom Landstinget i Uppsala län är det även landstingen i Värmland, Västmanland, Sörmland och Örebro som i insändare i lokaltidningarna har utmanat arbetsgivarna. Monika Saarm, förhandlingschef i Landstinget i Uppsala län, säger att landstinget ska titta på frågan.

–Det här lyftes alldeles nyligen hos oss. Vi ska titta närmare på det men har inte tagit ställning ännu.

Vad ser du för hinder för att införa möjligheten att byta till sig flera lediga dagar i landstinget också?

–Jag kan inte säga det ännu, men vi har till exempel många som har sparade semesterberg. Vi får utreda vad det här får för effekter.

När kan det komma ett beslut?

–Någon gång under våren, säger Monika Saarm.

Eva Andersson säger att intresset verkar vara stort bland Visionmedlemmarna i Landstinget Uppsala.

–När vi pratar om det tycker medlemmarna att det är intressant. Jag tror det kan vara jättebra för yngre föräldrar som bara har 25 semesterdagar, säger Eva Andersson.

Hon tror att arbetsgivaren har mycket att vinna på att införa möjligheten att byta till sig mer ledighet. Särskilt i Uppsala där hon säger att landstinget har svårt att rekrytera och behålla vissa yrkesgrupper.

–Vi vill att våra medlemmar ska få den här valmöjligheten. Varför ska vi inte kunna ha det här i landstinget när kommunerna klarar av det, säger hon.

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb