×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision trycker på för mer ledighet i landstingen

2014-02-17, Tidningenvision.se

Visionavdelningarna i fem landsting utmanar nu arbetsgivarna om vem som ska bli först att erbjuda personalen att byta semesterdagstillägget mot fler lediga dagar.

Att byta pengarna i semesterdagstillägget mot fem eller sex extra lediga dagar har fått ett stort genombrott i kommunerna. I dag finns möjligheten i fyra av tio kommuner.

Men ännu har inget landsting infört förmånen. Kronobergs landsting fick nej av arbetsgivaren för ett par år sedan och just nu förhandlar Vision i Landstinget Kalmar om att införa bytesmöjligheten.

Visionavdelningarna i fem landsting i mellansverige utmanar nu arbetsgivarna om vilket landsting som ska bli först med erbjudandet.

–Jag läste i Tidningen Vision om att Landstinget i Kalmar är på gång. Nu får landstingen här omkring gasa på lite om de vill bli först. Om någon börjar kanske fler följer efter, jag håller tummarna, säger Eva Andersson, ledamot i Visions avdelningsstyrelse i Landstinget  i Uppsala län.

Förutom Landstinget i Uppsala län är det även landstingen i Värmland, Västmanland, Sörmland och Örebro som i insändare i lokaltidningarna har utmanat arbetsgivarna. Monika Saarm, förhandlingschef i Landstinget i Uppsala län, säger att landstinget ska titta på frågan.

–Det här lyftes alldeles nyligen hos oss. Vi ska titta närmare på det men har inte tagit ställning ännu.

Vad ser du för hinder för att införa möjligheten att byta till sig flera lediga dagar i landstinget också?

–Jag kan inte säga det ännu, men vi har till exempel många som har sparade semesterberg. Vi får utreda vad det här får för effekter.

När kan det komma ett beslut?

–Någon gång under våren, säger Monika Saarm.

Eva Andersson säger att intresset verkar vara stort bland Visionmedlemmarna i Landstinget Uppsala.

–När vi pratar om det tycker medlemmarna att det är intressant. Jag tror det kan vara jättebra för yngre föräldrar som bara har 25 semesterdagar, säger Eva Andersson.

Hon tror att arbetsgivaren har mycket att vinna på att införa möjligheten att byta till sig mer ledighet. Särskilt i Uppsala där hon säger att landstinget har svårt att rekrytera och behålla vissa yrkesgrupper.

–Vi vill att våra medlemmar ska få den här valmöjligheten. Varför ska vi inte kunna ha det här i landstinget när kommunerna klarar av det, säger hon.

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb