×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver jobbet tillbaka för kommunanställd

2014-02-24, Tidningenvision.se

Iraj Yekerusta blev avstängd och senare uppsagd från sitt jobb i Partille kommun. Vision anser att anledningen är kritik av arbetsgivaren och stämmer nu kommunen i Arbetsdomstolen.

I februari skickade skyddsombudet på gruppboendet Mellbygården i Partille ett brev till ett antal chefer och politiker i kommunen. I brevet fanns bland annat kritik mot arbetsmiljön på boendet. Dagen efter att brevet skickats blev Iraj Yekerusta, pedagogisk ansvarig på Mellbygården, kallad till kommunens personalchef. Efter samtalet, där Iraj Yekerusta sade att han instämde i en del av kritiken i brevet, förklarade chefen att han inte hade förtroende för Iraj Yekerusta som stängdes av från arbetsplatsen.

Därefter följde en rad händelser. Kommunen kom en dryg vecka senare med en annan motivering till avstängningen. Nu handlade det bland annat om dokumentationsbrister och negativt ifrågasättande – skäl som arbetsgivaren inte framfört tidigare. Ytterligare en månad senare presenterade kommunen ett förslag där Iraj Yekerusta skulle förflyttas för att jobba på en daglig verksamhet med arbetsuppgifter som kräver lägre kvalifikationer.

Iray Yekerusta vägrade att gå med på kommunens förslag till förflyttning.

–Skulle jag ha accepterat skulle jag har gått med på att det var de påstådda bristerna som var orsaken till omplaceringen och inte brevet. Dessutom föreslog de att jag skulle jobba på en annan arbetsplats som assistent. Det var inte ett erbjudande utan en fortsättning av trakasserierna, har Iraj Yekerusta tidigare sagt till Tidningen Vision

Kommunen menade att agerandet var arbetsvägran, vilket ledde till att Iraj Yekerusta sades upp.

Vision har nu lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen där man yrkar på att uppsägningen ska hävas och att kommunen ska betala ut skadestånd på 170 000 kronor till Iray Yekerusta, samt 50 000 kronor till Vision för brott mot kollektivavtalet.

–Arbetsgivaren har valt att gå till uppsägning på grund av arbetsvägran. Men jag kan inte på något sätt se att han arbetsvägrat, säger Malin Sjunnebo, förbundsjurist på Vision.

Skyddsombudet på arbetsplatsen, Atbin Kyan, som skrev det omtalade brevet blev också avstängd och sedan uppsagd. Fackförbundet Kommunal, där Atbin Kyan är medlem, har också drivit frågan om uppsägningen till Arbetsdomstolen.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb