×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sju av tio fick nytt jobb efter omställning

2014-02-12, Tidningenvision.se

Under förra året fick Omställningsfonden in 1 136 anmälningar om kommun- och landstingsanställda som blivit uppsagda från jobbet. Hittills har 71 procent av dem som varit inskrivna i minst ett år fått ett nytt jobb.

Fakta

Omställningsfonden hjälper kommun- och landstingsanställda som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist att hitta ett nytt jobb. Man ska ha varit anställd i minst ett år och ha en tillsvidareanställning.

Omställningsfonden ger aktiva insatser som att skriva cv, göra en kompetensprofil och ge jobbcoachning.

Den som har fem års sammanhängande anställning och är berättigad till a-kassa kan också få ekonomisk ersättning. Den består av a-kasseutfyllnad till 80 procent av lönen i 200 dagar och till 70 procent i ytterligare 100 dagar.

Omställningsfonden har funnits i drygt två år och omfattar 1,1 miljoner anställda i kommuner, landsting och kommunala företag i arbetsgivarorganisationen Pacta.

Under förra året anmäldes 1 136 personer som blivit arbetslösa, främst lärare, personliga assistenter, elevassistenter och undersköterskor.

Preliminära siffror visar att 71 procent av dem som fått hjälp av Omställningsfonden i mer än ett år har fått ett nytt jobb. Sex procent har börjat studera och resten söker fortfarande nytt arbete.

–Jag tycker det är en ganska bra siffra. Men eftersom väldigt få har varit inne i vårt system i 24 månader, som är den maximala tiden, är det för tidigt att säga hur bra vi har lyckats, säger Lars Hallberg, vd för Omställningsfonden.

Ungefär hälften av dem som fått arbete med hjälp av Omställningsfonden har fått en tillsvidareanställning. Åtta procent har fått en timanställning eller en kortare anställning än sex månader och vill ha fortsatt stöd. Resten har fått tidsbegränsade anställningar som de är nöjda med eller har startat egna företag.

Trygghetsrådet, TRR, som är motsvarande organisation för 850 000 privatanställda tjänstemän. Under 2013 fick 80 procent av alla de som aktivt sökte jobb en anställning. 69 procent av dem fick en tillsvidareanställning och 31 procent en visstidsanställning.

Lars Hallberg säger att siffrorna inte går att jämföra, bland annat på grund av att Omställningsfonden har funnits så kort tid.

–Dessutom  har vi olika avtal, verkar i olika branscher och har helt olika förutsättningar. Det är en väldig skillnad att som TRR ordna ett nytt jobb åt en forskare från Astra Zeneca i Lund mot att hjälpa en uppsagd från ett kommunalt jobb i glesbygd, säger Lars Hallberg.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb