×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på längre provanställningar

2014-02-12, Tidningenvision.se

Moderaterna vill att arbets­givare ska kunna testa nyanställda i upp till ett år. Facken varnar för att provanställda kan utnyttjas.

Fakta

• Arbetsgivare kan enligt lagen provanställa en person i max sex månader för att testa om han eller hon passar för jobbet. Provanställningen kan sägas upp när som helst utan att arbetsgivaren behöver motivera varför. Om arbetstagaren inte får något besked innan prövotiden är slut övergår provanställningen till en tillsvidareanställning.

I dag är det max sex månaders provanställning som gäller. Inom den tiden måste arbetsgivaren bestämma sig om anställningen ska avbrytas eller om den ska övergå i ett fast jobb.

Men nu tycker Moderaterna att det är dags för en ändring: Tidsgränsen för provanställning
ska vara dubbelt så lång, tolv månader.

– Vi vill sänka trösklarna för unga och utlandsfödda som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Med längre provanställningar tror vi att det blir lättare för arbetsgivare att bilda sig en uppfattning och anställa fler, säger Jessica Polfjärd (M), ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Kristdemokraterna har länge drivit samma krav, och även Centerpartiet och Folkpartiet vill tillåta längre provanställningar för unga.

Men från övriga riksdagspartier är det kalla handen. Varken Sverigedemokraterna, Social­demo­kraterna, Miljö­­partiet eller Vänster­partiet vill ha någon förändring av nuvarande regler. Så i dagsläget finns alltså inte någon riksdagsmajoritet för att driva igenom kravet på längre tidsgränser.

Från fackligt håll ser man flera risker med långa provanställningar. En väsentlig skillnad mellan provanställningar och andra former av visstidsanställningar är att den provanställde när som helst och utan motivering kan bli uppsagd.

Ettåriga provanställningar kan bli ett sätt för oseriösa arbetsgivare att skaffa sig personal som fogar sig i dålig arbetsmiljö av rädsla för att inte få fortsatt anställning.

– Förlängd provanställning är både dåligt och onödigt. Det leder inte till att fler anställs, och den arbetsgivare som vill pröva en ny anställd kan redan i dag göra det, säger Samuel Engblom, chefsjurist på TCO, som också befarar att tolv månaders provanställningar kommer att försämra rörligheten, att färre vågar byta jobb.

– Det skulle påverka arbetsmarknaden för dem som redan har jobb och vill pröva en ny anställning. I dag kan man kanske få tjänstledigt för att pröva något annat i sex månader, men arbetsgivarna kommer inte vara lika tillmötesgående om det handlar om ett helt år, säger han.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 13 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 14 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb