×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon gör västeråsarna klimatsmarta

2014-02-25, Tidningenvision.se

Nu ska västeråsborna banta. Men det är inte kilon som ska bort, utan utsläppen av växthusgaser. Susanne Löfvander ser till att informationen om projektet når ut.

Fakta

Yrke: Informatör/administratör.
Arbetsplats: Västerås stad, stadsbyggnadskontoret.
Ålder: 46 år.
Familj: Sambo.
Fritid: Läser böcker och målar.

Klimatbanta, vad är det för något?
– Det kan handla om att sänka inomhustemperaturen med en grad, äta vegetariskt på måndagar, ta sig till fots eller med cykel till jobbet, slänga mindre mat och att sortera sopor. Att hitta olika sätt att minska utsläppen av växthusgaser, helt enkelt. Varje månad kommer någon av våra energi- och klimatrådgivare att utmana en känd västeråsare att anta en klimatutmaning.

Vilka har utmanats hittills?
– Chefredaktören på lokaltidningen VLT utmanades att äta köttfritt på måndagar under en månad och nu är det miljöchefen på Mälarenergi som utmanats att sänka inomhustemperaturen med en grad. Tanken är att få väster­åsarna att minska sina utsläpp av växthusgaser de med.

Är det någon klimatutmaning du själv prövat på?
– Jag har hängt på köttfria måndagar och har alltid svalt hemma, så man kan nog säga att jag är med där också. Och jag kommer att fortsätta att vara med på alla utmaningar som jag kan vara med på.

Vilken är din roll i projektet?
– Det är jag som kommunicerar ut allt som händer kring det. Jag lägger ut info på Twitter och Facebook och på Västerås stads webbplats.

Varför är det kommunens uppgift att minska utsläppen?
– Det finns ett program som klubbats av politikerna för hur man ska minska den negativa klimatpåverkan. Målet är att utsläppen om sex år ska ha minskat med 60 procent jämfört med år 1990.

Vad tycker du om att jobba med klimatfrågan?
– Det är roligt och spännande. Det känns viktigt att vara med och skapa medvetenhet. Det är det som kommer att vara avgörande för om vi lyckas eller inte på sikt.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar


            Hoppet om jobb har tänts för Khaled Assaf, ingenjör från Syrien. Nu har han praktik på Mölndals VA-avdelning. Foto: Anna Rehnberg

Öppna din dörr (..och säg att du vill ha mig här)

Många med utländsk bakgrund knackar knogarna blodiga för att komma in på svensk arbetsmarknad. Tack vare orädda chefer har porten till arbetslivet ­äntligen öppnats för Khaled, Suzanna och Babrak.  2016-04-14  0 kommentarer

Dokument raderade i kommunens diarium

I oktober upptäcktes att det gick att ta sig in i Kungsbacka kommuns diarium på nätet. Nu visar en rapport att 2000 dokument har raderats.  2012-12-17

Flera kan tvingas gå när e-tjänster slås ihop

Flera Vision-medlemmar riskerar att bli övertaliga när Stockholms läns landsting tar över den nationella tjänsten för e-hälsa, 1177.se.  2012-11-09

Flexkontor skapar oro i Kungälv

Personalen i Kungälvs kommun kommer snart att bli av med sina personliga arbetsplatser. I stället ska de anställda sitta på olika ställen i ett öppet landskap, i ett så kallat flexkontor.  2012-11-07

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb