×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Det går att göra mer i frågan”

2014-02-12, Tidningenvision.se

SKL vill vara en attraktiv arbetsgivare. Men hur går det ihop med långa visstidsanställningar och sämre villkor än fast anställda?

Sveriges viktigaste jobb. Så heter Sveriges Kommuner och Landstings, SKL, kampanj för att locka unga människor till offentlig sektor. Kommuner och landsting kommer de närmaste fem åren att behöva anställa 420 000 personer.

– Det går inte ihop. Förutom att de anställda känner sig otrygga och inte kan fokusera helt på att göra ett bra jobb, så är det ett problem om man ska vara en attraktiv arbetsgivare. Människor som söker sig till vår sektor ska känna att de blir schyst behandlade. Jag är övertygad om att det går att göra mer i den här frågan, säger Ingela Gardner Sundström (M), ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation.

Hon säger att SKL vill få ner antalet ofasta jobb till ett minimum och tycker att kommunerna kan bli bättre på att se över bemanningen.

– Vi har en kvinnodominerad bransch med omfattande barnledigheter. Dessutom finns det en rörlighet, folk slutar på sina jobb. Man måste tänka framåt och ha lite is i magen. Kanske kan någon få en fast anställning i stället för ett vikariat. Jag tror en del arbetsgivare är onödigt försiktiga med att anställa.

Många har långa vikariat utan ordentlig semester. Slits unga ut?

– Det vill man absolut inte. Ett längre arbetsliv ställer höga krav på arbetsgivarna. Vi måste skapa utrymme för en bra generationsväxling. Äldre skulle kunna få andra uppgifter, att handleda unga, som kan komma in och få ett fast jobb.

Ska ni förbättra för visstids­anställda i kommande avtal?

– Vi har tidigare avtalat om att man inte ska kunna stapla hur många visstidsanställningar som helst på varandra. Vi måste ge den reformen en chans, men ser vi inte en minskning som är trovärdig så behöver vi gå vidare med frågan.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 22 timmar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 22 timmar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 22 timmar sedan

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 23 timmar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb