×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Det går att göra mer i frågan”

2014-02-12, Tidningenvision.se

SKL vill vara en attraktiv arbetsgivare. Men hur går det ihop med långa visstidsanställningar och sämre villkor än fast anställda?

Sveriges viktigaste jobb. Så heter Sveriges Kommuner och Landstings, SKL, kampanj för att locka unga människor till offentlig sektor. Kommuner och landsting kommer de närmaste fem åren att behöva anställa 420 000 personer.

– Det går inte ihop. Förutom att de anställda känner sig otrygga och inte kan fokusera helt på att göra ett bra jobb, så är det ett problem om man ska vara en attraktiv arbetsgivare. Människor som söker sig till vår sektor ska känna att de blir schyst behandlade. Jag är övertygad om att det går att göra mer i den här frågan, säger Ingela Gardner Sundström (M), ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation.

Hon säger att SKL vill få ner antalet ofasta jobb till ett minimum och tycker att kommunerna kan bli bättre på att se över bemanningen.

– Vi har en kvinnodominerad bransch med omfattande barnledigheter. Dessutom finns det en rörlighet, folk slutar på sina jobb. Man måste tänka framåt och ha lite is i magen. Kanske kan någon få en fast anställning i stället för ett vikariat. Jag tror en del arbetsgivare är onödigt försiktiga med att anställa.

Många har långa vikariat utan ordentlig semester. Slits unga ut?

– Det vill man absolut inte. Ett längre arbetsliv ställer höga krav på arbetsgivarna. Vi måste skapa utrymme för en bra generationsväxling. Äldre skulle kunna få andra uppgifter, att handleda unga, som kan komma in och få ett fast jobb.

Ska ni förbättra för visstids­anställda i kommande avtal?

– Vi har tidigare avtalat om att man inte ska kunna stapla hur många visstidsanställningar som helst på varandra. Vi måste ge den reformen en chans, men ser vi inte en minskning som är trovärdig så behöver vi gå vidare med frågan.

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb