×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Flera landsting testar nu pekskärmar för självbetjäning. Foto: Johan Eklund.

    Flera landsting testar nu pekskärmar för självbetjäning. Foto: Johan Eklund.

Pekskärm i stället för personal

2014-12-17

Karlstads sjukhus var först med att låta patienterna själva anmäla sitt besök och betala avgift. Nu testar fler landsting självbetjäning.

Landstinget Blekinge planerar att införa terminaler med pekskärmar i både Karlskrona och Karlshamn. Bengt Wittjö, förvaltningschef Blekingesjukhuset, säger att det troligen blir ett pilottest under 2015. Även Landstinget Västernorrland är på gång.

Men pionjären på området är Landstinget i Värmland. Där finns terminaler spridda på sjukhus, vårdcentraler och mottagningar. Ann-Britt Lund, som arbetar i receptionen på Karlstads sjukhus, uppskattar självbetjäningssystemet, som sjösattes 2012.

– Det underlättar mycket. Köerna till oss i receptionen har minskat kraftigt och det har frigjorts tid till andra arbetsuppgifter.

Något tal om att självbetjäning skulle ersätta hela receptionsverksamheten har det inte varit i Värmland. Det har det däremot i Blekinge.

– Tanken är att vi i framtiden ska kunna minimera de klassiska receptionerna, där det sitter personal i en lucka. Jag tänker mig att självbetjäningen kanske kompletteras av någon anställd värd eller värdinna som kan hjälpa om det behövs, säger Bengt Wittsjö.

Artiklar

Foto: Privat.

Vad säger patienterna om att du är med på ronden?

Fem frågor till Kim Björn medicinsk sekreterare i Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).  igår kl 08:34

Foto: Mostphotos

Onödig oro över e-journaler

E-journaler kommer att innebära ökad arbetsbelastning. Det befarade många läkare inför lanseringen för några år sedan. Men ny forskning visar att det inte alls blev så.  igår kl 08:34

Medicinska sekreteraren Vanja Kronlund handleder Lina Langebro och Klara Persson. Foto: André de Loisted

Öppnar för fler praktikanter

Utan fler praktikplatser kan utbildningarna för ­medicinska sekreterare inte växa. Men många ­arbetsgivare saknar både handledare och fysiskt ­utrymme. Skånes universitetssjukhus har infört en ny modell för att lösa problemet.  igår kl 08:35

Amanda Hansson Veronica Johansson, Josefine Carlsson och Erik Hellstrand-Junhem är missnöjda med de löner som erbjuds. Foto: Marlin Johansson

Studenter kräver högre löner

”Orimligt låga”. Så beskriver studenterna som går den tvååriga utbildningen till vårdadministratör i Region Jönköpings län de löner de erbjuds under sommaren i väntan på att nästa termin ska börja.  igår kl 08:36

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb