×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Växande sopberg utmaning i kommuner

2014-08-26, Tidningenvision.se

Kommunerna behöver flytta fokus från återvinning till att förhindra uppkomsten av sopor. Men få av de kommuner som börjat arbeta med att minska sopbergen ser några effekter.

Mängden avfall riskerar att fördubblas fram till år 2030. Av den anledningen kräver såväl EU som svenska myndigheter att ett förebyggande arbete för att minska avfallet tar form, skriver SR.  

– I takt med att vi fått det allt bättre ekonomiskt har också mängden sopor ökat, och förra året gav en svensk upphov till närmare ett halvt ton avfall, säger Gunnar Fredriksson på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till SR.

I Sverige finns det sedan ett knappt år tillbaka en nationell handlingsplan för avfallsförebyggande men bara 60 procent av landets kommuner har börjat jobba med frågan. Och av dem ser endast en femtedel någon effekt av arbetet, enligt en enkät som Boverket gjorde förra året. Det kan bero på att frågan är så ny för kommunera menar Gunnar Fredriksson.

– Vi måste hitta systematiska arbetssätt och göra det till en del av det vanliga miljöarbetet, säger Gunnar Fredriksson till SR.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Rolf Jakobsson drifttekniker

Vad slänger folk i toaletten?

Fem frågor till Rolf Jakobsson på Gryaab, ett kommunalägt bolag som svarar för avloppsvattenreningen i Göteborgsregionen.  2019-01-21

Foto: Mostphotos

Programmen som kan se allt du gör

Glöm stämpelklockan. Nu finns ­betydligt mer avancerad teknik för att kontrollera anställda, så kallad ”employee monitoring software”.  2019-01-21

Helen Ivarsson har fått sin cykel rustad för halkiga vintervägar. Trafikplaneraren Malin Berger hoppas att projektet Vintercyklist ska få Sollentunaborna att inse att det går att cykla även om det är kallt och snöigt. Foto: Rickard Kilström

Banar väg för vintercyklister

På vintern är det många som långtidsparkerar ­cykeln och i stället tar bilen eller kollektivtrafiken till och från jobbet. Trafikplaneraren Malin Berger försöker få ­Sollentunaborna att tänka i nya banor.  2019-01-21

Jonas Herkevall ska se till att fler kan använda kommunens utegym. Foto: Lasse Hejdenberg

Varvar plugg med jobb

Studentmedarbetare har fått en stor roll i Linköpings arbete med digitalisering. Jonas Herkevall är en av dem som jobbar i kommunen vid sidan av studierna.  2019-01-21

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb