×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vanligare med gratis surf i kommunerna

2014-08-05, Tidningenvision.se

Allt fler kommuner går invånarnas önskan till mötes och fixar gratis uppkoppling på gator och torg. Senast i raden att erbjuda trådlöst nätverk är Nässjö.

På Stortorget och längst med gågatan i Nässjö kan kommuninvånarna sedan två veckor surfa gratis. Att erbjuda gratis uppkoppling på offentliga platser är ett svar på kommuninvånarnas önskemål enligt Stina Granberg, planerings- och utvecklingschef i Nässjö kommun.

En kommun som var tidigt ute med fritt wifi i offentliga byggnader som exempelvis skolor och i vissa parker och torg var Helsingborg.

– För allt fler är internet lika viktigt som el i väggen och vatten i kranen. När mobildata blir allt dyrare måste vi säkerställa att det inte är en ekonomisk fråga att kunna delta i det demokratiska samtalet, säger Joakim Jardenberg utvecklingsledare för internet på Helsingborgs stad, till TT.

Kommunerna är dock inne på obruten mark genom att tillåta fritt wifi. Eftersom ingen överklagat en kommuns beslut att införa wifi är det oklart om det ligger inom ramen för kommunens befogenheter. Det anser enligt Sveriges kommuner och landsting (SKL) som tagit fram en vägledning för dem som övervägar att införa tjänsten.

- Det är fortfarande en öppen fråga, om det här verkligen är något kommuner ska syssla med. Än så länge finns det utrymme för kommunerna att ta lite olika inriktning, utan att det är fel åt något håll, säger Jeanna Thorslund jurist på SKL, till TT.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Anders Ådemo marknadschef
i PiteEnergi. Foto: Privat

Går det att köra rally i en elbil?

Fem frågor till Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.  2019-04-09

Foto: Mostphotos

Ansiktskoll som förenklar lärarroll

Att registrera vilka elever som är närvarande tar en ansenlig del av lektionstiden. I en skola i Skellefteå kommun tog man hjälp av ansikts­igenkänning.  2019-04-09

Överblick. Stefan Tengblad ser till att allt på arenan funkar som det ska. Foto: Jens Blixth

Han riggar för VM-yra

När VM i skidskytte arrangeras i Östersund ska allt klaffa. Driftansvarige Stefan Tengblad och hans kolleger har järnkoll på allt från belysning och avlopp till nätverk och perfekt pistade spår.  2019-04-09

Tomas Engkvist, klubb­ordförande för Vision på Hörbys, Höörs och Östra Göinges IT-bolag jobbar på att förbättra personalens villkor. Foto: Fredrik Persson

Så kan It-teknikers löner höjas

Möjligheten för IT-tekniker att höja lönen kan öka i takt med ett allt större behov av specialistkunskaper.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb