×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

S lovar 6000 nya administratörsjobb

2014-08-21, Tidningenvision.se

6000 långtidsarbetslösa ska få jobb i skolan. Det är Socialdemokraternas senaste vallöfte, enligt Aftonbladet. Förhoppningen är att slå två flugor i en smäll – minska lärarnas pappersarbete och ge människor i Fas 3 ett riktigt jobb.

Nu lovar Socialdemokraterna att anställa 6000 av de långtidsarbetslösa inom skolan, enligt en artikel i Aftonbladet. För samtidigt som lärarna har för mycket administration på sitt bord står många helt utanför arbetsmarknaden. Förhoppningen är att de långtidsarbetslösa, som befinner sig i det sista steget i sysselsättningsgarantin Fas 3, ska få en ny chans på arbetsmarknaden genom de föreslagna arbetstillfällena. Arbetsuppgifterna ska skräddarsys efter den enskilde men det kan exempelvis handla om att sköta administrationen kring nationella prov eller vara vakt under elevernas raster. De nya jobben ska kombineras med utbildning och introduktion som anpassas efter den anställdes tidigare erfarenheter. Jobben ska ha kollektivavtalsenliga löner – en kostnad som staten står för. Totalt handlar det om 400 miljoner kronor om året som skulle avsättas från och med nästa år.

Enligt Anneli Hagberg, välfärdspolitisk talesperson på Vision har facket inte något emot den här typen av välfärdstjänster men hon betonar att det är av stor vikt att de som får de här jobben behandlas på samma sätt som övriga anställda.

– Fackets ansvar är att se till att alla på en arbetsplats får samma förutsättningar för att sköta jobbet på ett bra sätt. Det får inte skapas a- och b-lag på arbetsplatsen utan alla måste garanteras en god arbetsmiljö, samma villkor och liknande.

Tror du att den här typen av jobb kan påverka den befintliga administrativa personalen?

– Jag tror inte att någon behöver vara rädd för att förlora sitt jobb. Sådana tjänster kan snarare bidra till att minska belastningen på dem som jobbar som exempelvis skoladministratörer. Men är det så att introduktionen av en nyanställd skulle hamna på den ordinarie personalstyrkan så ska dessa naturligtvis kompenseras för det utökade ansvaret.

 

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Belgin Fuchs. Foto:Privat

Varför är Kramfors bäst i telefon?

Fem frågor till Belgin Fuchs samhällsvägledare i Kramfors kommun.  2019-02-27

Annelie Österman tar bort blommor från kistan efter begravningsceremonin. Hon låter några blommor ligga kvar när kistan åker in i ugnen. Foto: Lasse Nilsson

De tar vid ­efter döden

De arbetar i det fördolda, med ett yrke som få känner till. Annelie Österman och Lars Blixt jobbar med att kremera döda, och med all administration runtomkring. En annan viktig uppgift är att stötta anhöriga.  2019-02-27

”Vi sitter på tre platser i stiftet. När vi har personalmöte använder vi ett videosystem som Svenska kyrkan har utvecklat”, säger Mats Lundgren. Foto: Johan Gunséus

Rörigt med många kanaler

Mejl, intranät, videokonferens, Skype och Slack. Blir det rörigt med alla olika digitala samarbetsverktyg? Ja, lyder svaret från 6 av 10 tjänstemän.  2019-02-27

Löneadministratören Ida Ylipää i Övertorneå ser fram emot samarbetet med Haparanda kommun. Foto: Marianne Berglund

Testar nytt samarbete

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inget nytt. Men nu ligger Haparanda och Övertorneå i startgroparna för att påbörja en ny typ av samarbete.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb