Nya miljoner till brandhärjade kommuner | Vision
×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya miljoner till brandhärjade kommuner

2014-08-14, Tidningenvision.se

Surahammar, Fagersta, Norberg och Sala får två miljoner var, pengar som kommer delas ut direkt. Det beslutade regeringen i dag.

 Tidigare i veckan kunde regeringen berätta att man avsatt 300 miljoner för de kostnader som uppstått i och med branden i Västmanland. Nu skjuter man till ytterligare 60 miljoner varav en del går direkt till kommunerna.

– Kommunerna som är berörda har haft en massa extrakostnader. Vi säger så här då, två miljoner per kommun betalas ut direkt till kommunerna för att de inte ska vara oroliga för sin betalningsförmåga på kort sikt, säger civilminister Stefan Attefall (KD).

På så vis vinner kommunerna mer tid för att specificera de extra kostnader de haft för exempelvis socialtjänst, äldreomsorg och informationsinsatser. Förfrågan om ersättning för sådana kostnader ska skickas till länsstyrelsen i Västmanland som också fått extra resurser. Närmare bestämt 50 miljoner för att kunna ha en aktiv roll i efterarbetet med mark, naturvård, frivilliggrupper och annat.

Länsstyrelsen i Västmanland får även 10 miljoner för de kostnader som de redan haft för exempelvis extrapersonal och teknisk utrustning.

Försvarsministern Karin Enström och civilministern Stefan Attefall informerade om besluten under en pressträff.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Illustration: Martin Ander

Lönekarta för 23 yrken

Lönerna för kommunanställda tjänstemän varierar kraftigt över landet. Vi har sammanställt medellönerna för 23 yrken - enhetschefer, administratörer, handläggare, tekniker, socialsekreterare med flera - i en lönekarta. Dra i kartbilden för att flytta den och klicka på valfri kommun för att se snittlöner.  2017-02-20

Med livet som insats

Spelandet på nätkasino ökar explosionsartat. De som fastnar i poker, blackjack, roulette och andra ­online-spel riskerar att snabbt dra på sig stora skulder. För vissa är dyra SMS-lån en kortsiktig lösning. ­ Några stjäl pengar på jobbet.  2015-08-20


            Förutom fika är ord som respekt, lyssna, omsorg, hövlighet och information centrala för gemenskapen i Hortlax församling. Foto: Tomas Bergman

Fikapaus ledde till islossning

Gemensam kafferast värmde inte bara struparna på personalen i Hortlax församling. Det tinade även upp den tidigare iskalla stämningen.  2015-08-20

Så mycket ökade lönerna i frikyrkorna

Snittlönen för pastorer i frikyrkan ökade med 2,8 procent till 26 100 kronor i månaden under förra året. Det visar den senaste lönestatistiken från Arbetsgivaralliansen.  2014-09-24

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb