Norberg kallar in extra kommunpersonal | Vision
×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Norberg kallar in extra kommunpersonal

2014-08-05, Tidningenvision.se

Flera anställda i Norbergs kommun har frivilligt avbrutit sin semester och andra har kallats in för att hjälpa till i kommunen på grund av den stora den stora branden.

Vid 13-tiden i dag hade ännu inget beslut om en evakuering av Norbergs kommun fattats av räddningstjänsten. Om ett sådant beslut kommer kan även de kommunanställda tvingas lämna sina arbetsplatser.

–Om det blir en total evakuering kommer även det att ske, men där är vi inte ännu. Vi förbereder för ett worst case-scenario men vi hoppas att det inte kommer att inträffa, säger kommunstyrelsens ordförande Åsa Eriksson (S).

Kommunens äldreboenden jobbar för fullt med att förbereda evakuering. Personalen gör bland annat upp listor på vilka mediciner de äldre ska ha med sig, sätter på dem identitetsband och planerar hur de ska transporteras vid en eventuell evakuering.

–Vi har ordnat med vårdplatser för dem i kringliggande kommuner så det är färdigt, säger Åsa Eriksson.

Flera kommunanställda har fått andra arbetsuppgifter. Biblioteket inrymmer till exempel kommunens krisinformationscentrum.

Kommer ni att kalla in mer personal som har semester?

–Inte mer än det vi redan har gjort. Hittills har vi kallat in en del chefer och tagit in några vikarier på kultur- och fritidssidan som hjälper till med information. Vi har också tagit in vikarier inom vård och omsorg men i vilken omfattning känner jag inte till, säger Åsa Eriksson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Eva Ginstrup, energicoach i 13 kommuner

Vilka energitjuvar har du hittat?

Eva Ginstrup, energicoach i 13 kommuner.  2018-04-17

Foto: Mostphotos

Mix av världar visar framtiden

Augmented reality fick sitt stora genombrott med mobilflugan Pokémon Go. Nu sprids tekniken snabbt och används bland annat för att visualisera framtida byggprojekt.  2018-04-17

IT-tekniker Daniel Wiberg och rektor Christina Jansson diskuterar Enebyskolans internutbildning i digitalisering. Foto: Henrik Witt

It-tekniker tar plats i katedern

Vem ska lära lärarna programmera? På Enebyskolan i Norrköping använder man sig av personalens kompetens för att förbereda sig för digitalisering och förändringarna i läroplanen.  2018-04-17

Foto: Mostphotos

Nya regler ska minska risk

Över en miljon personer arbetar där det finns trycksatta anordningar som till exempel värmepannor, gasoltankar och brandsläckare. Nu har Arbetsmiljöverket omarbetet föreskrifterna för hur de ska kontrolleras och användas, vilket ska leda till minskade arbetsmiljörisker.  2018-04-17

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb