×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler handläggare i kommunerna

2014-04-22, Tidningenvision.se

Handläggare, sjuksköterskor och socialsekreterare var de yrkesgrupper som ökade mest i kommunerna under 2013. Det visar ny statistik från Sveriges Kommuner och Landsting.

Fakta

Antalet månadsavlönade, både tillsvidare- och visstidsanställda i kommunerna var i november 2013 692 041 personer, en ökning med drygt 3 000 jämfört med 2012.

Ökade mest:

Yrke                                    Ökning (%)    Antal            

Ökade mest

Sjuksköterskor                     + 5,7              15 388

Handläggare (adm)              + 4,9              26 436

Socialsekreterare                 + 4,3              21 515

Teknisk handläggare            + 3,4              5 251

Socialt kurativt arbete           + 3,2             13 134

Minskade mest

Barnskötare                         - 13,7             2 392

Personliga assistenter          - 5,4              17 604

Gymnasielärare                   - 3,7               24 740

Städ, tvätt, renhållning         - 3,4               12 335

Vårdbiträden                        - 2,4               68 923

Källa: SKL

I november 2013 hade de 290 kommunerna 692 041 fast anställda. Det är en ökning med 0,4 procent jämfört med året innan. Grupperna som ökade mest var sjuksköterskor, handläggare och socialsekreterare.

Antalet månadsanställda minskade mest bland dagbarnvårdare, personliga assistenter och gymnasielärare.

Personalstatistiken från SKL visar också att de ofasta jobben fortsätter att öka. Andelen timavlönade ökade med 6,2 procent och de tidsbegränsade anställningarna med 3,3 procent.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb