×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rödgrön gråsosse siktar högt

2013-09-24, Tidningenvision.se

Björn Häll Kellerman trivs i politikens värld och nu blickar den biträdande borgarrådssekreteraren framåt – mot ett hektiskt valår och en plats i landstingsfullmäktige. Men på sikt är det riksdagen som lockar.

Fakta

Ålder: 24 år.
Yrke: Biträdande borgarrådssekreterare.
Arbetsplats: Stockholms stadshus, Socialdemokraternas kansli.
Lön: 26 400 kronor/månad.
Utbildning: Har läst statsvetenskap, retorik, idéhistoria och socialrätt vid Södertörns högskola och Stockholms universitet.
Bor: Telefonplan, Stockholm.
Fritidsintresse: ”Slappar mest på helgerna. Jag borde träna mer, eller rättare sagt, jag borde träna.”
Favoritpolitiker: Jan Eliasson, tidigare socialdemokratisk utrikesminister, nu vice generalsekreterare i FN.
Motto: ”Nej, nej, sånt tycker jag är pretentiöst.”

En tidig onsdagsmorgon och precis som vanligt trängs turisterna kring Stockholms stadshus. Men den här dagen riktas inte kamerorna mot tegelborgen vid Riddarfjärdens kaj, utan mot alla de poliser som håller ställning i båtar, helikoptrar, motorcyklar och piketbussar.

Barack Obama är nämligen på ingång. Björn Häll Kellerman har varit förutseende och hoppat av tunnelbanan redan vid Hornstull och kört permobilen över Västerbron och längs Norr Mälarstrand till sin arbetsplats för att inte fastna i avspärrningarna.

– Kunde de inte ha träffats på en kursgård utanför stan i stället, säger han med ett leende i hissen upp till arbetsrummet i Socialdemokraternas kansli tre trappor upp i stadshuset.

Intresset för politik går långt tillbaka, uppväxt som han är i en politisk intresserad familj på vänsterkanten. Hans mamma har berättat att tvåårige Björn utbrast ”jävla Bildt” när dåvarande moderatledaren dök upp i tv-rutan.

– Jag hade väl antagligen hört någon i familjen uttrycka sig på det sättet. Under hela min uppväxt pratades det mycket politik hemma och det är klart att det påverkade mig.

När han gick med i ett ungdomsförbund föll valet – efter att ha sneglat på Ung vänster och Grön ungdom – till slut på SSU. Även om han varken då eller nu betraktar sig som ”sosse” till 100 procent var det där han kände sig mest hemma.

– Det är mycket tack vare Social­demo­kraterna som Sverige i dag är ett hyfsat öppet och tryggt land för alla människor. Det är klart att det har en särskild betydelse för mig som funktionsnedsatt, konstaterar Björn Häll Kellerman, som är född med en cp-skada.

För tre år sedan blev han invald i styrelsen i Handikapprörelsens socialdemokratiska förening, HSF, där han numera är ordförande. Med frågan om tillgänglighet för personer med funktionshinder gjorde han debut på den politiska scenen.

– Det här är politiska frågor som vi socialdemokrater måste få upp på agendan. Personer med funktionsnedsättning är en stor grupp som har massor att tillföra. Därför är det nödvändigt att vi inkluderas i samhället.

Ryktet om den talangfulla unge mannen spred sig och en dag för två år sedan ringde det socialdemokratiska borgarrådet Tomas Rudin och undrade om han ville ha ett jobb? Några arbetsprover och en knapp månad senare var Björn Häll Kellerman biträdande borgarrådssekreterare.

– Det är väldigt svårt att få jobb om man har en funktionsnedsättning, människor ser ofta bara begränsningarna. För mig var det grymt stort att få arbeta inom politiken, det har länge varit min dröm.

Den här dagen är Stockholmspolitikens högborg märkligt folktom. Amerikas president och ett befarat trafikkaos har fått de flesta tjänstemän och politiker att jobba hemifrån och de pampiga korridorerna ligger öde.

Men trots statsbesök och avstängningar trillar frågorna och förslagen in som vanligt till det socialdemokratiska kansliet. Björn Häll Kellermans uppgift är att diarieföra alla inkommande mejl och dessutom svara på breven som är ställda direkt till de tre S-märkta borgarråden.

– I början var det svårt att skriva för någon annans räkning, men ganska snabbt lär man sig deras språk och speciella stil. Jag brukar läsa protokoll från nämnder och fullmäktige för att ha koll på vad borgarråden tycker i olika frågor.

Håller du alltid med om det du skriver?
– Nja, visst händer det ibland att jag delar brevskrivarnas åsikt om att till exempel ett nybygge kunde ske på en annan plats. Men jag svarar ju inte i egenskap av mig själv. Jag håller mig alltid till partilinjen, även om jag i vissa frågor står till vänster i partiet och betraktar mig själv som en rödgrön gråsosse.

Det är ingen tvekan om att tiden i stadshuset har gett Björn Häll Kellerman blodad tand. Nyligen blev han nominerad av HSF till Socialdemokraternas landstingslista inför valet 2014 och drömmen om att bli politiker kan vara på väg att förverkligas.

– I landstinget finns mina frågor som tillgänglighet, hjälpmedel, kollektivtrafik och färdtjänst. Allt sånt som berör de funktionshindrades vardag. Där skulle jag kunna göra nytta och dessutom lära mig det politiska spelet.

Slutmålet är nämligen inte landstingsfullmäktige. Lite längre bort i fjärran hägrar en plats i riksdagen där han ser fram emot att driva funktionshinders- och miljöfrågorna framåt.

Men första stationen är landstinget. Om ett år kan Björn Häll Kellerman ha en egen plats i landstingsfullmäktige och stora förväntningar på sina axlar från hela funktionshinderrörelsen.

– Hu ja. Vissa stunder känns det jättekul, andra fattar jag ingenting och undrar jag vad jag har gett mig in på. Men ibland man måste utmana sig själv om man vill växa, säger Björn Häll Kellerman.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb