×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Åldring hoppade från balkong under hembesök

2013-09-26, Tidningenvision.se

Kvinnan ansökte om särskilt boende för sig och sin make. När kommunens tjänstemän var på hembesök hoppade hon från balkongen och avled. Kommunen har nu inlett en utredning.

Det var två veckor sedan en biståndshandläggare och en anhörigkonsulent i Stenungsunds kommun gjorde ett hembesök hos kvinnan som ansökte om en plats på särskilt boende för sig och sin man. Utredningen hade just startat och enligt kommunens vård- och omsorgschef Noomi Holmberg fattades inga avgörande beslut under mötet.

Medan tjänstemännen sitter i rummet och pratar med en anhörig ser de hur kvinnan går ut på balkongen och klättrar över balkongräcket.

–Detta är en hemskt tråkig händelse som påverkar såväl anhöriga som våra tjänstemän väldigt hårt, säger Noomi Holmberg.

De båda tjänstemännen har fått krishjälp efter händelsen.

–De har fått all den hjälp de behöver av företagshälsovården och samtalsstödjare som är vana att ge stöd i sådana här krissituationer, säger Noomi Holmberg.

Polisen har inlett en utredning som man alltid gör vid oväntade dödsfall. Kommunen har inlett en utredning enligt Lex Maria som den medicinskt ansvariga sjuksköterskan ska skicka till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Även primärvården kommer att göra en utredning.

Överväger ni att införa några nya rutiner med anledning av den här händelsen?

–Alla händelser leder ju till reflektioner över hur vi jobbar. Det kan leda till andra rutiner men det vet vi ju inte än, säger Noomi Holmberg.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb