×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sticker ut i mängden

2013-10-08, Tidningenvision.se

Vision företräder en bra bit över hundra tusen arbetstagare. Men förbundet har också flera hundra egna företagare i medlemsregistret. Motsägelsefullt? Kanske det, men det finns förklaringar.

Fakta

• Tatueringsstudio
• Begravningsbyrå
• Skönhetsvård
• Bilmekaniker
• Pizzeria
• Författare
• Regissör
• Konstnär
• Musiker
•Trädgårdsdesigner
• Skräddare

 Biljarduthyrare, tatuerare och skräddare är några, dock mycket ovanliga, exempel på medlemmar i Vision som registrerat sig som egna företagare. De allra flesta egenföretagarna i Vision är annars tolkar, som ofta befinner sig i ett maktlöst läge mellan upphandlare och beställare i offentliga verksamheter. De verksamheterna är förbundet ute efter att reglera, enligt Visions organiseringsansvariga, Kjell Svahn.

Lotta Lundmark är en av Visions egenföretagare som har en för förbundet annorlunda verksamhet. Hon säljer garn, via nätet och vid besök hemma hos henne på lagret.
– Här uppe i Hammarstrand, Ragunda, finns det inte så många jobb, och då får man hitta på något som man är intresserad av och som man tror att man kan livnära sig på, säger Lotta Lundmark med ett skratt.

Men hon medger att det inte är några stora summor hon drar in.
– Jag blir inte rik på det precis, men ska inte klaga. Jag ror runt det.

Lotta Lundmark jobbade tidigare som skoladministratör i Skellefteå kommun, men sade upp sig för att flytta till sin man som hade fått jobb i Ragunda, 40 mil därifrån.
– Jag hade gott hopp om att få jobb som administratör i kommunen här, i samband med ett förslag om att slå ihop Ragunda och Bräcke kommuner. Men det blev inte så, och inga nya jobb att söka heller, säger Lotta Lundmark, som låter glad ändå.

– Fördelen med att ha eget företag är att jag kan styra mina arbetstider som jag vill. Men jag saknar den ekonomiska tryggheten och arbetskamraterna man har som anställd. Och jag hoppas fortfarande att ett jobb på kommunen som passar mig dyker upp. Det är därför jag är kvar i Vision.

Bland Visions anställda medlemmar är medicinska sekreterare största yrkesgruppen. Men de finns också bland förbundets medlemmar som är egna företagare. En av dem är Anette Nyblad från Bollnäs. Även hon har en gång i tiden varit anställd. Men det privata företag som hon hade jobbat på i 30 år gick i konkurs för fyra år sedan. Ett alternativ var då att börja pendla till Gävle, där det närmaste stora sjukhuset finns, med en timmes resväg varje morgon och kväll.

– Det var inte något bra alternativ för mig, så jag bestämde mig för att gå en starta-eget-kurs och startade eget som medicinsk sekreterare under samma år som jag blev uppsagd. Jag hann aldrig vara arbetslös.

Det går bra för Anette Nyblad, som skriver åt flera uppdragsgivare.
– Jag kan inte ta emot fler uppdrag, jag har mer än jag egentligen behöver, peppar, peppar. Jag behöver i alla fall inte marknadsföra mig.

Mycket arbete betyder också mer pengar i plånboken.
– Ja, men jag har fortfarande bara två händer, så jag tjänar inte mycket mer nu än jag gjorde som anställd. Särskilt inte om man slår ut lönen per timme, eftersom jag jobbar runt tio timmar per dag och ibland några timmar på helgerna.

Anette Nyblad tycker egentligen att det är bekvämare att vara anställd, vilket dessutom ger fler fackliga förmåner. Men känslan av frihet i eget företag väger tungt. Och Vision kan hon ju vara med i ändå.
– Jag är kvar i facket av solidaritet. Och mitt hjärta finns hos Vision.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb