×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Sluta se assistenter kollektivt”

2013-10-09, Tidningenvision.se

Den bästa vägen till högre lön för assistenter är inte att försöka uppvärdera hela yrkesgruppen, anser Visions ombudsman.

– Man måste sluta hantera assistenter som ett kollektiv där alla är utbytbara, säger ombudsman Kjell Svahn på Visions funktion för löner och villkor. Han betonar att lönepolitiken måste bygga på vilka arbetsuppgifter var och en har, och hur man utför dem.

– Och det är ovedersägligt att assistenters arbetsuppgifter skiljer sig åt. Det bästa är att bestämma vilka uppgifter och insatser som är värda mer än andra, och våga bestämma vad som ska premieras med högre lön. Då uppstår också karriärvägar. Men att försöka uppvärdera assistentyrket generellt är poänglöst, säger Kjell Svahn.

Att ökad diversifiering kan ge högre lön visar exemplet Piteå. Där gjorde Vision en kartläggning där alla assistenter beskrev sina arbetsuppgifter. Resultatet blev att sex personer fick en ny titel, handläggare, och höjd lön.

I Hörby kommun har Vision något liknande på gång. Avdelnings­ordförande Heidi Hansson ska göra en översyn av arbetsuppgifter i olika yrken. För i Hörby görs ingen skillnad mellan assistenter beroende på om de jobbar på skolor, med ekonomi eller något annat.

– Och jag ser en tendens att löneplaceringen blir lättare för arbetsgivaren när det är en stor grupp. Så jag vill att titeln knyter an till vad man gör. Det vill medlemmarna också. Och det kan också innebära att man får upp lönen, säger Heidi Hansson.

Men vad spelar titeln för roll? Vad man gör på jobbet blir väl ändå tydligt vid lönesamtalet?

– Jo, precis. Men problemet är att vi har många nya chefer och lönesamtalen är långt ifrån bra överallt.

Och, betonar Heidi Hansson, tydligare titlar har inte bara betydelse för de anställda, utan även utåt. Medborgarna vill naturligtvis veta att de hamnar hos rätt person.

Det borde vara i hela kommunens intresse?

– Ja, det tycker jag också.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Belgin Fuchs. Foto:Privat

Varför är Kramfors bäst i telefon?

Fem frågor till Belgin Fuchs samhällsvägledare i Kramfors kommun.  2019-02-27

Annelie Österman tar bort blommor från kistan efter begravningsceremonin. Hon låter några blommor ligga kvar när kistan åker in i ugnen. Foto: Lasse Nilsson

De tar vid ­efter döden

De arbetar i det fördolda, med ett yrke som få känner till. Annelie Österman och Lars Blixt jobbar med att kremera döda, och med all administration runtomkring. En annan viktig uppgift är att stötta anhöriga.  2019-02-27

”Vi sitter på tre platser i stiftet. När vi har personalmöte använder vi ett videosystem som Svenska kyrkan har utvecklat”, säger Mats Lundgren. Foto: Johan Gunséus

Rörigt med många kanaler

Mejl, intranät, videokonferens, Skype och Slack. Blir det rörigt med alla olika digitala samarbetsverktyg? Ja, lyder svaret från 6 av 10 tjänstemän.  2019-02-27

Löneadministratören Ida Ylipää i Övertorneå ser fram emot samarbetet med Haparanda kommun. Foto: Marianne Berglund

Testar nytt samarbete

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inget nytt. Men nu ligger Haparanda och Övertorneå i startgroparna för att påbörja en ny typ av samarbete.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb