×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunerna vill ha 18 miljarder mer

2013-10-10, Tidningenvision.se

Kommunerna och landstingen kommer att behöva minst 18 miljarder kronor i ökade statsbidrag för att klara ekonomin. Det säger SKL:s ordförande Anders Knape (M).

Under de senaste åren har kommunerna och landstingen haft ganska god ekonomi med stadiga överskott. Men det har berott mycket på enstaka intäkter som återbetalningar från AFA försäkring och riktade statsbidrag.

Under de kommande åren kommer det att bli betydligt tuffare, särskilt för landstingen. Det sade Anders Knape (M), ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting, SKL när han presenterade organisationens ekonomirapport. De viktigaste orsakerna är en åldrande befolkning som behöver mer vård och omsorg, stora investeringsbehov i både kommuner och landsting och ökade krav på den allt mer avancerade sjukvården.

Anders Knape nämner flera sätt att förbättra ekonomin: skattehöjningar, rationaliseringar och effektiviseringar eller ökade statsbidrag. Han tror inte att ökade avgifter är någon lösning.

–Vi har ingen akut kris i sektorn just nu men riskerar att få det om det inte sker förstärkningar av kommuner, landstings och regioners ekonomi, säger han.

Enligt SKL behöver kommunerna och landstingen 18 miljarder kronor i ökade statsbidrag fram till 2017 för att klara ekonomin hjälpligt. Utan en höjning skulle de behöva höja skatten med i genomsnitt 91 öre för att undvika stora underskott.

Anders Knape säger att kommunerna och landstingen har genomfört stora effektiviseringar och att man blivit betydligt bättre på hushålla med pengarna under 2000-talet. Men det kommer att krävas ännu större effektiviseringar framöver.

–Jag säger inte att de på golvet ska springa snabbare utan jag tror att vi har väldigt mycket att vinna på att ta till oss ny teknik, säger han.

SKL räknar med att både kommunerna och landstingen kommer att behöva mer personal de fram till 2017. I kommunerna väntas antalet öka från dagens 804 000 till 861 000 och i landstingen från 261 000 till 278 000 anställda.

Hittills har två landsting, Region Skåne och Kronoberg, aviserat att de höjer skatten nästa år. SKL räknar med att även ett 20-tal kommuner kommer att höja.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb