×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunerna vill ha 18 miljarder mer

2013-10-10, Tidningenvision.se

Kommunerna och landstingen kommer att behöva minst 18 miljarder kronor i ökade statsbidrag för att klara ekonomin. Det säger SKL:s ordförande Anders Knape (M).

Under de senaste åren har kommunerna och landstingen haft ganska god ekonomi med stadiga överskott. Men det har berott mycket på enstaka intäkter som återbetalningar från AFA försäkring och riktade statsbidrag.

Under de kommande åren kommer det att bli betydligt tuffare, särskilt för landstingen. Det sade Anders Knape (M), ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting, SKL när han presenterade organisationens ekonomirapport. De viktigaste orsakerna är en åldrande befolkning som behöver mer vård och omsorg, stora investeringsbehov i både kommuner och landsting och ökade krav på den allt mer avancerade sjukvården.

Anders Knape nämner flera sätt att förbättra ekonomin: skattehöjningar, rationaliseringar och effektiviseringar eller ökade statsbidrag. Han tror inte att ökade avgifter är någon lösning.

–Vi har ingen akut kris i sektorn just nu men riskerar att få det om det inte sker förstärkningar av kommuner, landstings och regioners ekonomi, säger han.

Enligt SKL behöver kommunerna och landstingen 18 miljarder kronor i ökade statsbidrag fram till 2017 för att klara ekonomin hjälpligt. Utan en höjning skulle de behöva höja skatten med i genomsnitt 91 öre för att undvika stora underskott.

Anders Knape säger att kommunerna och landstingen har genomfört stora effektiviseringar och att man blivit betydligt bättre på hushålla med pengarna under 2000-talet. Men det kommer att krävas ännu större effektiviseringar framöver.

–Jag säger inte att de på golvet ska springa snabbare utan jag tror att vi har väldigt mycket att vinna på att ta till oss ny teknik, säger han.

SKL räknar med att både kommunerna och landstingen kommer att behöva mer personal de fram till 2017. I kommunerna väntas antalet öka från dagens 804 000 till 861 000 och i landstingen från 261 000 till 278 000 anställda.

Hittills har två landsting, Region Skåne och Kronoberg, aviserat att de höjer skatten nästa år. SKL räknar med att även ett 20-tal kommuner kommer att höja.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb