×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Introduktion de luxe till första jobbet

2013-10-31, Tidningenvision.se

Nästan 400 sökte till de 13 tjänsterna i programmet Trainee södra Norrland. Vi har träffat tre som lyckats knipa en plats och nu specialdrillas till första jobbet efter examen.

Fakta

• Åtta kommuner (Härnösand, Sundsvall, Timrå, Ånge, Gävle, Söderhamn, Nordanstig, Hudiksvall) och ett kommunalförbund (Inköp Gävleborg) deltar i denna omgång i satsningen. Under nästa vända kommer nio kommuner (Härnösand, Timrå, Sundsvall, Hudiksvall, Nordanstig, Söderhamn, Ovanåker, Bollnäs och Gävle) att vara med.
• Denna omgång sökte 397 personer till de 13 platserna, inför nästa sökte 371 personer. För att söka måste man ha en akademisk examen som inte är äldre än tre år.
• Alla traineer tjänar 22000 kronor i månaden och har en tidsbegränsad heltidsanställning. Varje kommun står för sin lönekostnad, samt 30000 kronor per trainee för den utbildning de får.
• Trainee-programmet är 16 månader inklusive en månads semester. Traineerna tillbringar 13 månader i sin så kallade ”hemkommun” och tre månader i en annan kommun, ibland med andra arbetsuppgifter för att få en bredare erfarenhet.
• 70 procent av tiden jobbar traineerna ute på en arbetsplats, 30 procent av tiden ägnas bland annat åt utbildningsinsatser, reflektion i grupp kring yrkesrollen och hur det är att jobba i en kommun.
• Alla traineer har en handledare på sin arbetsplats och även möjlighet att kontakta samordnaren för programmet med funderingar och önskemål. Det finns en kontaktperson i varje kommun.
• Kostnaden för samordningen av traineeprogrammet är 720000 kronor för 16 månader. Kommunerna delar på kostnaden, enligt en modell där kommuner med fler invånare betalar mer och kommuner med färre invånare betalar mindre.

En hallonröd ljusslinga lyser runt den lätt science fiction-inspirerade skylten utanför mötesrummet i Sundsvalls kommunhus. Skylten berättar att här ska ett möte om personalfrågor pågå hela dagen. Det är arbetsvärdering som står på agendan, alla yrkesgrupper i hela kommunen ska gås igenom.

De två HR-traineerna Ida Andersson och Liselott Degselius sitter med. Att delta i möten och i rekryterings­grupper är en del av vardagen, förklarar Ida Andersson när vi går genom långa korridorer bort till den del av det stora tegelhuset där hon och Liselott Degselius har sina arbetsplatser.

En fördel med programmet är att det banat väg för arbetsuppgifter som annars kräver mer arbetslivserfarenhet, berättar Ida Andersson när vi kommer fram till kontorslandskapet där hennes skrivbord står.
– Jag hade inte lärt mig lika mycket utan programmet och jag tror inte att jag skulle ha fått lika ansvarsfulla arbetsuppgifter. Till exempel har jag fått sitta med i rekryteringsgruppen för chefsrekryteringar, säger hon.

Den som deltar i traineeprogrammet får en gedigen introduktion, både inom sitt yrke och i hur det är att jobba i en demokratiskt styrd organisation. Dessutom ges tid att reflektera med de andra traineerna i grupp tillsammans med en psykolog. Tanken är det ska ge både trygghet och stora möjligheter att utvecklas i yrkesrollen och som människa. Något som Liselott Degselius skriver under på.
– Det är en fantastisk möjlighet att inte bara kastas in i jobbet på en gång. Att få gå olika utbildningar, att få en handledare som jobbat länge och att delta i traineeträffarna, säger hon.

Tanken med satsningen är att kommunerna vill marknadsföra sig som arbetsgivare, tvätta bort den kommunalgrå stämpeln, och visa på intressanta arbetsuppgifter som finns i en kommun. Men också att attrahera de vassaste studenterna och locka fler ­nyutexaminerade akademiker till regionen. Akademiker med färsk utbildning är annars en grupp som ofta konkurreras ut vid vanliga rekryteringar, där personer med utbildning plus några års arbetslivserfarenhet går före. Både Ida Andersson och Liselott Degselius berättar att de flesta av deras kurskamrater fått jobb, men inte alla, och långt ifrån alla ett jobb som motsvarar deras utbildningsnivå. Att få det allra första jobbet efter utbildningen är inte helt lätt och en fast tjänst direkt efter examen få förunnat.

– Det är hårt tryck på de platserna, säger Liselott Degselius.
– En del pluggar vidare för att de inte fått det jobb de hoppats på, instämmer Ida Andersson.
Även näringslivstraineen Fredrik Blom, som sitter på näringslivskontoret som är inhyst i stadshuset nere på stan, delar den bilden.
– En del av dem jag pluggat med har inte fått jobb som motsvarar deras utbildningsnivå, utan har fått ta jobb som inte kräver högskoleutbildning, säger han.

En del i programmet som han uppskattar är träffarna med de andra traineerna och möjligheten att reflektera över yrkesrollen och saker som händer på jobbet, berättar han när han visar oss runt i de spatiösa lokalerna som inretts i jugendstil. Fredrik Blom arbetar med näringslivsfrågor och en del i jobbet är att prata med lokala företagare och lyssna in vilka behov de har och vilket stöd de vill ha från kommunen. Ett företag han haft kontakt med är Alnö design och produktion, som tillverkar Sundsvallsdraken, en symbol för staden som placerats ut på gator och torg. Företaget expanderar och behöver hjälp att hitta större lokaler, vilket kommunen försöker lösa. Fredrik Blom trivs med jobbet och kan tänka sig en framtid som kommunanställd, något han inte hade en tanke på innan han sökte till programmet.
– Jag har pluggat ekonomi och handel och hade inte siktet inställt på det, men nu ångrar jag mig inte en sekund, säger han.

Christin Strömberg, samordnare för satsningen, berättar att hennes bild tidigare var att unga akademiker inte var så intresserade av jobb i offentlig sektor, men att hon fått revidera den. Under en träff med unga akademiker inom ramen för satsningen kom det fram att många av dem var intresserade av att jobba i en kommun, men att det var trötta på att söka tjänsterna som utannonserades.
– De berättade att de aldrig blev kallade till någon intervju, kommunerna väljer bland sökande som redan har erfarenhet, och tyckte därför inte att det var någon idé att söka jobb hos oss. Poängen med att ha ett traineeprogram är att komma runt det problemet så att vi får in folk med färska kunskaper, säger hon.

Att hitta arbetsplatser som är beredda att ta sig tid och ge de rätta förutsättningarna för en trainee har inte alltid varit enkelt.
– En erfarenhet vi gjort är att det inte alltid är någon självklarhet att man vill hjälpa traineerna att lyckas. En del har tyckt att de fått lite väl goda förutsättningar och då har det inte handlat om lönen, utan om upplägget på satsningen, säger hon.
Eftersom det här är den första kullen traineer och de avslutar det 16 månader långa programmet först i slutet av 2013 är det svårt att veta vad resultatet blir, det vill säga hur många av traineerna som sedan får jobb, menar Christin Strömberg.
– Men arbetsgivarna är jättenöjda. En trainee har redan fått anställning och ytterligare två har fått löfte om det.

Ur tidningen Allt om jobbet nr 4/2013

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Lotta Gedell och Rebecka Berger, 
fackligt aktiva social­sekreterare i Skara, tycker att villkoren förbättrats Foto: Mika Väisänen

Lönelyft gav mer arbetsro

Socialsekreterare är en av de yrkesgrupper vars snittlöner ökade mest i fjol, enligt Tidningen Visions kartläggning. I Skara höjdes medellönen rejält: 12 procent.  2018-02-20

Illustration: Martin Ander

Nu ska lönerna bli mer rättvisa

Åtta av tio kommuner gjorde en lönekartläggning under 2017. Det är en rejäl uppryckning jämfört med tidigare då det inte var obligatoriskt att göra det varje år. Ett 30-tal kommuner har rättat till orättvisa löner de har hittat.  2018-02-22

Lite till de sämst betalda

Biblioteksassistenterna är en av Visions låglönegrupper. För andra året i rad hamnar yrkesgruppen i botten i Tidningen Visions löneundersökning.  2018-02-20

Prästens symbolkraft är urstark. Det är en lärdom från Thailand. Erik Stenberg-Roos är tillgänglig, men han är aldrig kompis. Här är han Svenska kyrkan i utlandet. Foto: Jonas Gratzer

Präst med sand mellan tårna

Prästen Erik Stenberg-Roos är Svenska kyrkans utsände i södra Thailand. Han surrar fast altaret på bilen, kastar in gitarren och far dit där han är behövd. Ena dagen håller han en gudstjänst på stranden, den nästa besöker han en svensk som sitter i fängelse.  2018-02-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb