×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Björklund vill ändra lagen efter Lundsbergsdom

2013-10-02, Tidningenvision.se

Skolinspektionen hade inte rätt att stänga Lundsberg, eftersom kränkningarna skedde på internaten. Det meddelar förvaltningsrätten i dag. Utbildningsminister Jan Björklund (FP) öppnar nu för att ändra lagen.

Förvaltningsrätten har i dag kommit fram till att Skolinspektionen inte hade rätt att stänga Lundsbergs skola efter att en elev blivit misshandlad med ett strykjärn. Anledningen är enligt domstolen att händelsen inte inträffade på skoltid utan på internatet kvällstid. Där har myndigheten inte några befogenheter. Skolinspektionen har inte kunnat bevisa att det förekommit några kränkningar, hot eller våld under skolmåltider eller undervisning och därför var det fel att stänga skolan, enligt förvaltningsrätten.

Jan Björklund (FP), utbildningsminister, säger till TT att han kan tänka sig att ändra lagen.

- Skolinspektionens befogenheter måste också kunna omfatta att granska tryggheten på ett internat, säger han.

Ann-Marie Begler, generaldirektör på Skolinspektionen säger i ett pressmeddelande att myndigheten förmodligen kommer att överklaga, eftersom de anser att beslutet är fel.

Anita Fallkvist, elevhemsföreståndare och Visionombud på Lundsberg, känner sig lättade efter förvaltningsrättens beslut.

–Det är klart att både elever, föräldrar och personal är glada över beslutet. Men vad som händer framöver vet vi inte. Vi har jobbat med att säkerställa elevernas trygghet och göra förbättringar i flera år och det arbetet kommer vi att fortsätta med.

Det överhängande hotet att skolan skulle tvingas stänga verkar vara borta. Men Anita Fallkvist befarar att de närmaste åren ändå kan bli tuffa för skolan.

­–Det som oroar är elevrekryteringen till nästa år. Det kan bli nedskärningar på grund av att barnkullarna är mindre de kommande åren.

Kan den senaste tidens uppmärksamhet också försvåra rekryteringen?

–Det är klart att den kan göra det, säger Anita Fallquist.

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb