×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Stärk skyddet för tillfälligt anställda"

2013-11-13, Tidningenvision.se

Tidsbegränsade anställningar får vara max två år. Stärkt skydd för f-skattare. . Det är två av förslagen i en rapport från tankesmedjan Arena Idé för att förbättra arbetsvillkoren för tillfälligt anställda.

Nära 700 000 personer har i dag tidsbegränsade anställningar. Lägg till det en stadig ökning av antalet bemanningsanställda och att fler tvingas bli egna företagare för att få ha sina arbetsuppgifter kvar. Att den svenska arbetsmarknaden har förändrats drastiskt under 2000-talet är uppenbart. Konsekvensen för många är lägre löner, sämre anställningstrygghet och en osäkrare vardag.

– De osäkra anställningarna växer inom alla branscher. Och vissa är mer utsatta än andra, som personer från andra länder, ungdomar och kvinnor, säger Shadé Jalali som skrivit rapporten ”Stoppa skitlivet” tillsammans med Mats Wingborg.

Han fortsätter:
– Utvecklingen av osäkra jobb är också dåligt för arbetsgivarna. Det slår sönder effektiviteten på arbetsplatsen.

Rapporten presenterar flera förslag för att komma åt de osäkra anställningarna. Här är några av dem.

– Inhyrd bemanningspersonal ska inte få ersätta ett permanent behov av arbetskraft. Om en person har arbetat på samma arbetsplats, som bemanningsanställd, i tre år ska han eller hon erbjudas en anställning på arbetsplatsen.

– Tidsbegränsade anställningar får vara i max två år. I dag kan arbetsgivare stapla olika anställningsformer på varandra under lång tid och därmed komma undan att fastanställa.  TCO har länge drivit kravet på att arbetsgivare inte ska kunna stapla olika, kortare, anställningar på varandra.

– De fackliga organisationerna bör stärka skyddet för f-skattare som i dag sällan omfattas av kollektivavtal.

– Kollektivavtalen ska ge samma villkor till bemanningsanställda som tillsvidareanställda på en arbetsplats har.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb