×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Partille har rensat i policyhögen

2013-11-26, Tidningenvision.se

Bara 16 procent av kommunerna och de kommunala bolagen saknar policy för representation. Jan Wesa, personalchef i Partille, tycker att de flesta policys är onödiga.

Fakta

  • Sedan ett drygt år har Vision en policy att förbundet aldrig bjuder på alkohol för medlemmarnas pengar och att det alltid ska finnas alkoholfria alternativ lätt tillgängliga.
  • Avsteg från grundprincipen kan göras av förbunds­ordföranden, men det ska ske med ”restriktivitet”.
     

När Jan Wesa började som personalchef i Partille kommun fanns det runt 50 olika policys. I dag har de bara några få kvar. Han tycker att man ska vara försiktig med policydokument.

– Policys med sida upp och sida ner med text är helt vansinniga. Ska man ha en policy ska den vara tydlig och lätt att följa, annars skiter folk i det, säger han.

Kommunen har ingen policy för representation.

– Det räcker med att man regelbundet pratar om vad som är okej på arbetsplatsen. Men visar det sig att det blir problem får man skapa en policy.

Enligt dagens riktlinjer ska inte alkohol förekomma i samband med arbete och representation men vissa undantag kan göras. Han säger att det händer att arbetsgivaren bjuder på något glas vin när någon som jobbat 25 år firas eller när politikerna är ute på uppdrag. Vanligast är dock att anställda och förtroendevalda får betala sin dryck själva.

– Det är viktigt att det är lika för alla. Om en rik förvaltning unnar sig en massa saker ska även en fattig förvaltning kunna göra det. Detsamma gäller när det kommer till höga chefer och anställda, säger Jan Wesa.

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb