×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt ersättningssystem hotar jobb

2013-11-26, Tidningenvision.se

Landstingsledningen i Jönköping vill ändra ersättningssystemet till vårdcentraler. Men förslaget innebär att personal riskerar att förlora sina jobb, menar Visions ordförande.

Nivåerna på landstingets ersättningar till vårdcentralerna, såväl de landstingsdrivna som de privata, styrs till hälften av patienternas ålder och till hälften av patienternas diagnoser, som vårdcentralerna själva sätter.

Men nu vill landstingsstyrelsen ändra ersättningssystemet så att 75 procent utgår från diagnoser och 25 procent från ålder.

– Utredningar har visat att det finns brister i systemet som gör att vårdcentraler kan överdiagnosticera och på så sätt kan få mer ersättning än de ska. Så från fackligt håll tycker vi att man ska ha kvar 50/50-fördelningen, så att man först hinner jobba fram en praxis och utbilda personalen så att diagnossättningen blir rätt, säger Visions ordförande i landstinget Jönköping, Carina Einarsson Jonsson.

Hur påverkar en förändring Visions medlemmar?

– Våra landstingsdrivna vårdcentraler har den äldsta befolkningen, vilket gör att de skulle få flera miljoner kronor färre till sina verksamheter. På sikt kan det leda till försämrad arbetsmiljö och att man inte kan behålla personal.

Vision har tillsammans med andra fackförbund tagit upp frågan i samverkansgruppen och MBL-förhandlat med landstingsstyrelsen för att få politikerna att ändra sig, men fått nobben.

I veckan fattar landstingsfullmäktige beslut i frågan.

– Vi har nu tvärfackligt skickat mejl till samtliga ledamöter och bifogat MBL-förhandlingen och en begäran enligt arbetsmiljölagstiftningen om att man ska titta på konsekvenserna av en förändring, och hoppas att de lyssnar på oss, säger Carina Einarsson Jonsson.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb