×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Löneuppropen sprider sig

2013-11-18, Tidningenvision.se

40 år i yrket, men nästan samma lön som en nyutexad. Så kan vi inte ha det, tycker Visions representanter på folktandvården i Örebro läns landsting, som nu startar ett upprop för bättre löneutveckling för tandsköterskor.

En vinterjacka. Så mycket skiljer det i lön mellan en tandsköterska som jobbat ett år och en som jobbat i 40 inom folktandvården i Örebro läns landsting. Det hävdar Sandra Ramstedt, tandsköterska och ledamot i Visions landstingsavdelningsstyrelse. Hon berättar att det finns tandsköterskor som jobbat i 30–40 år inom folktandvården som tjänar omkring 22 000 kronor i månaden. Det rimmar illa med dagens begynnelselön på 19 500 kronor, anser hon.

– Det är jättebra att begynnelselönen höjts, verkligen, men det är inte attraktivt för en ung tandsköterska att löneutvecklingen fram till pensioneringen är så liten. Jag blir väldigt irriterad och upprörd när jag ser mina äldre kollegers löner eftersom jag vet hur mycket de kan, säger Sandra Ramstedt.

Själv har hon jobbat i tre och ett halvt år och tjänar 20 000 kronor som tandsköterska på Adolfsbergs folktandvårdsklinik utanför Örebro.

– Om jag ska jobba kvar och fortsätta som tandsköterska måste det hända något. Jag har insett att jag själv måste vara med och ta ansvar för att det händer något med lönerna, det går inte att luta sig tillbaka och tänka att ”någon annan får fixa det”, säger hon som förklaring till varför hon valt att engagera sig i Vision.

Ett protestbrev kommer att skickas till alla folktandvårdskliniker i Örebro län samt till tandvårdschefen och allmän tandvårdschefen.

Den låga lönen gör att Sandra Ramstedt ibland tycker att det är svårt att hålla motivationen för yrket uppe. Därför tycker hon att det är betydelsefullt att lyfta fram yrkesstoltheten i rollen som fackligt aktiv, så att den inte tappas bort.

– Den är viktig att jobba med. De låga lönerna gör att den får sig en törn, och därför är det extra bra om man kan stärka den. Jag tror att yrkesstoltheten har en roll att spela i arbetet med att få upp lönerna, säger hon.

På sikt hoppas och tror hon att situationen kommer att förändras.

– Jag vet inte om politikerna känner till hur verkligheten ser ut, hur mycket vi tandsköterskor kan och hur många arbetsuppgifter vi faktiskt utför, det har hänt så mycket på senare år.

 

 

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb