×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon fikar efter fler jobb

2013-11-26, Tidningenvision.se

Förväntningarna är höga på nya ministern. En krasslig arbetsmarknad ska bli frisk. Alla ska få arbete och må så bra på jobbet att de kan pensionera sig vid närmare 70. Elisabeth Svantesson har några plåster i beredskap, men har hon botemedlen?

Fakta

Titel: Arbetsmarknadsminister.
Ålder: 46 år.
Familj: Maken Bjarne, sjuksköterska. Sönerna Joel, John och Erik. Ett barnbarn.
Lön: 121 000 kr/mån.
Bor: Född i Lycksele, bor i hyresrätt i Örebro.
Karriär: Civilekonomexamen. Var på 90-talet lärare i företagsekonomi på Livets Ords Kristna Friskola. Doktorand i nationalekonomi. Sitter i riksdagen sedan 2006 och var tidigare ordförande i arbetsmarknadsutskottet.
Engagemang: Församlingsmedlem i Kristet Center i Örebro. Var på 90-talet informationssekreterare i antiabortorganisationen Ja till livet. Tidigare ordförande i riksdagens kristna grupp.

Valet av Elisabeth Svantesson (M) som ny arbetsmarknadsminister rörde upp en storm av åsikter. Inte för att hon har så särdeles kontroversiella idéer om svensk arbetsmarknad. Nej, det många gick i gång på var hennes bakgrund i abortkritiska organisationen Ja till livet och församlingen Livets ord. ”Mörkermänniska” dundrade vissa, ”skolgångsmobbning” kontrade andra.

Nu, två månader senare, har blåsten mojnat. Elisabeth Svantessons schema är hektiskt, många drar i henne och jobbdagen tycks indelad i 5-minutersmoduler. Tidningen Vision fick 20 minuter med Elisabeth Svantesson på hennes kontor på Arbetsmarknadsdepartementet.

Kvinnor tjänar i snitt 3,6 miljoner kronor mindre än män under ett arbetsliv. Vad tänker du som minister göra för att arbetsmarknaden ska bli mer jämställd?
– En orsak till att gapet finns där beror på att kvinnor jobbar deltid i högre grad. Där har många arbetsgivare en läxa att göra, men alldeles särskilt där det finns ett politiskt ansvar. Att man ute i kommuner och landsting har det som en viktig prioritering att faktiskt ge kvinnor och män den tjänstgöringsgrad som de vill ha. Sedan önskar jag personligen att män tog större del av föräldraförsäkringen, det vet vi har betydelse för löner och karriärsvägar.

Tog din man en stor del av föräldraledigheten?
– Det var olika med olika barn. Första barnet för 23 år sedan tror jag han tog nästan allt, eller åtminstone väldigt mycket.

Ett sätt att minska lönegapet är att ändra Medlingsinstitutets uppdrag och låta kvinnodominerade branscher få högre ökningar än industrin några år. Är det en bra idé?
– Den framförs ju av väldigt många fackförbund och något parti. Jag tror inte att det ut­ökade uppdraget är rätt väg att gå för då kommer man ju in i lönebildningsfrågan. Jag känner mig tveksam. Lönebildningsfrågan ska skötas av parterna.

Jämställdhetsministern Maria Arnholm (FP) höll dörren öppen för detta när vi intervjuade henne …
– Jag är väldigt tveksam till att ändra Medlingsinstitutets uppdrag.

Men facken och arbetsgivarna har ju hittills inte klarat av att minska lönegapet – det har bestått i 30 år. Kan du som minister inte göra något?
– Jag och regeringen lägger inte oss i lönebildningen. Det finns mer att göra i fackförbunden helt enkelt. Även de mansdominerade fackförbunden kan jobba mer aktivt med de här frågorna. Det är något man hoppas.

Människor blir allt mer pressade på jobbet. Sjukskrivningskurvan pekar uppåt och de psykiska diagnoserna blir fler. Hur ska den psyko­sociala arbetsmiljön bli bättre?
– Det utvecklingsarbete som Arbetsmiljö­verket gör, exempelvis genom att ta fram föreskrifter om psykosocial arbetsmiljö, är viktigt. Det är centralt att dessa föreskrifter kommer på plats. Det innebär också att tillsynen på området kan förbättras.

Regeringen har på senare år bantat Arbets­miljö­verkets anslag kraftigt. Myndigheten varnar för att det förebyggande arbetsmiljöarbetet blir lidande. Samtidigt talar ni om höjd pensionsålder. Hur ska vi kunna jobba längre om vi inte mår bra på arbetet?
– En av mina första veckor som minister hade jag ett högnivåmöte med fackförbund och arbetsgivarorganisationer med arbetsmiljö i fokus. Ska det vara möjligt att ha ett längre arbetsliv så måste vi hitta lösningar tillsammans. Samtal med facken är viktigt.

Nu pågår en rättegång där två chefer står åtalade för en socialsekreterares självmord. Var tionde upplever sig mobbad på jobbet. Vad kan göras?
– Det är fruktansvärt tragiskt med självmordet. Och det är bra att det blir en rättslig prövning av detta. Arbetsmiljöverkets utvecklingsarbete är viktigt även när det gäller mobbning. Det finns absolut mer att göra och då alldeles speciellt att få på plats föreskrifter inom det psykosociala området.

Vision har drivit frågan om en ny lag mot mobbning och trakasserier i arbetslivet. Kan det vara en väg att gå?
– Jag vet att Vision drivit frågan om en lag. Men jag ser inte en lagstiftning framför mig nu i dag.

Du tänker att föreskrifter är lösningen?
– Det är en viktig pusselbit. Det jättebra att Vision har lyft frågan. Den debatten – vare sig man vill ha en lagstiftning eller inte – är viktig för den synliggör något som är en utmaning på arbetsplatser.

Hur gör du själv för att få dina medarbetare att må bra?
– Det är pressat att arbeta här på departementet, det gäller att ha roligt på jobbet och trivas ihop. Där har jag ett ansvar som chef och ledare. Jag är relationsmänniska, som tycker det är viktigt att se människor och vara inlyssnande. Det gäller att se till att människor gör det de trivs med.

Vilka frågor har du fokus på den kommande tiden?
– Mitt stora fokus är att jobben ska bli fler och komma fler till del. Vi har haft fem tuffa år efter krisen i Europa som påverkat den svenska arbetsmarknaden. Det vi ser nu är att jobben växer till.
– Men vi ser också att människor har det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden av olika anledningar. Hur kan vi sänka trösklar så att fler arbetsgivare öppnar dörren för personer med funktionshinder och andra som stått utanför länge?

Vad är lösningen på det?
– Arbetsförmedlingen måste jobba ännu närmare och mer effektivt med arbetsgivarkontakter. Bygga relationer så att fler kommer ut i arbete. För trots allt är det ute hos arbetsgivare som folk ska anställas. Det är inte på Arbetsförmedlingen och inte politiker som kan ordna jobben.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Lotta Gedell och Rebecka Berger, 
fackligt aktiva social­sekreterare i Skara, tycker att villkoren förbättrats Foto: Mika Väisänen

Lönelyft gav mer arbetsro

Socialsekreterare är en av de yrkesgrupper vars snittlöner ökade mest i fjol, enligt Tidningen Visions kartläggning. I Skara höjdes medellönen rejält: 12 procent.  2018-02-20

Illustration: Martin Ander

Nu ska lönerna bli mer rättvisa

Åtta av tio kommuner gjorde en lönekartläggning under 2017. Det är en rejäl uppryckning jämfört med tidigare då det inte var obligatoriskt att göra det varje år. Ett 30-tal kommuner har rättat till orättvisa löner de har hittat.  2018-02-22

Lite till de sämst betalda

Biblioteksassistenterna är en av Visions låglönegrupper. För andra året i rad hamnar yrkesgruppen i botten i Tidningen Visions löneundersökning.  2018-02-20

Prästens symbolkraft är urstark. Det är en lärdom från Thailand. Erik Stenberg-Roos är tillgänglig, men han är aldrig kompis. Här är han Svenska kyrkan i utlandet. Foto: Jonas Gratzer

Präst med sand mellan tårna

Prästen Erik Stenberg-Roos är Svenska kyrkans utsände i södra Thailand. Han surrar fast altaret på bilen, kastar in gitarren och far dit där han är behövd. Ena dagen håller han en gudstjänst på stranden, den nästa besöker han en svensk som sitter i fängelse.  2018-02-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb