×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tveksam valfrihet i hemtjänsten

2013-03-12, Tidningenvision.se

Sedan det fria kundvalet i hemtjänsten infördes i Stockholm har antalet utförare ökat kraftigt. Men i en rapport från Äldrecentrum ifrågasätts om det i praktiken har lett till ökad valfrihet för äldre.

Blev det bättre med LOV, lagen om valfrihetssystem? Nej, det har inte blivit den ökning av valfriheten och mångfalden som man föresatte sig när lagen infördes. Det konstateras i forskningsstiftelsen Äldrecentrums rapport ”Valfrihetens LOV”.

Stockholms stad införde kundval i hemtjänsten 2002. Tio år senare, i januari 2013, finns det 235 olika privata och kommunala hemtjänstenheter att välja mellan.

Det stora antalet gör det svårt att skaffa sig överblick, skriver Äldrecentrum, och framhåller att LOV inte heller ger de äldre möjlighet att styra över det de själva tycker är viktigast: vem som kommer och vad den personen ska hjälpa till med.

Dessutom är hemtjänstföretagens presentationer väldigt lika vilket inte heller underlättar valet, till exempel: ”Kvalitet, flexibilitet och tillgänglighet vill vi ska vara våra kännetecken” eller ”Om du vill ha hemtjänst som bygger på mänskliga värderingar ska du välja oss”.

När det gäller mångfald finns det visserligen ett stort antal utförare att välja på, men de flesta erbjuder – som syns i presentationerna  – ungefär samma sak. Den specialisering som finns gäller hemtjänst på olika språk.

Det finns inte heller något som tyder på att LOV leder till högre kvalitet i hemtjänsten eller att den bli effektivare. Snarare ger många aktörer högre kostnader för information, uppföljning och resor, skriver Äldrecentrum. Att det finns så många olika utförare kan också skapa problem när det gäller samordning mellan olika aktörer som är involverade i omsorgen om den enskilda personen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb