×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Trevlig helg, läs dina mejl

2013-03-19, Tidningenvision.se

Allt fler anställda är ständigt uppkopplade mot jobbet. Möjligheten att läsa och svara på mejl när man vill underlättar arbetslivet. Men det finns avigsidor.

Pling i mobilen på kvällen. Ännu ett jobbmejl i korgen och nyfiken som man är går det inte att låta bli att titta, det kan ju vara något viktigt.

Känner du igen dig? Allt fler kan i och med de smarta telefonernas intåg jobba utanför arbetsplatsens väggar. I grunden är det positivt: Ökat eget ansvar, mer flexibilitet och kanske även avstressande att snabbt kunna klara av ett ärende och slippa grubbla över det till nästa morgon.

Men den ständiga tillgängligheten innebär också risker, konstaterar Carola Löfstrand, Visions ombudsman med ansvar för arbets­miljöfrågor.

– Det handlar om hälsan. Den som har hög arbetsbelastning kanske väntar med att läsa mejlen tills man kommer hem. Gör man så hela tiden resulterar ju det i att man jobbar mer än heltid och riskerar att få betala det med en sämre hälsa.

Men det går ju snabbt att svara på ett litet mejl?

– Ja, men det tar en viss tid för hjärnan att landa i det man gör. Så även om det går på några minuter tar det mer tid än så från fritiden, säger Carola Löfstrand, som också betonar att det inte bara handlar om hälsan för stunden.

Att vara starkt motiverad i sitt jobb är förstås i grunden väldigt positivt, men hälsan mår bäst av att man också odlar andra intressen.

– För att kunna utveckla våra egna personligheter behöver vi ett utrymme i vår fritid och social samvaro. Det är också en friskfaktor som gör att man bättre hanterar perioder i livet när man inte jobbar, till exempel vid arbetslöshet eller efter pensioneringen.

Bör man ha en policy för gränslöst arbete på arbetsplatsen?

– Ja. Det ska vara tydligt vilka förväntningar vi har på varandra. Annars kan det skapa stress hos vissa och irritation mellan kolleger. Det kan också handla om förväntningar från utomstående. Om en klient, brukare eller kund blir irriterad över att man inte svarar på ett mejl på en klämdag är det bra om det finns en policy att luta sig mot.

Den positiva sidan är friheten och möjligheterna som öppnas av att kunna styra mer över sitt eget jobb. Tekniken kan bland annat underlätta för dem som tidigare varit tvungna att jobba deltid.

– Till exempel för småbarnsföräldrar som kan hämta sina barn tidigare och istället göra en del jobb hemma.

– Tekniken skapar jättebra möjligheter, men vi får komma ihåg att det är stödfunktioner, och se upp så att vi inte blir slavar under dem, säger Carola Löfstrand.

Läs även: Mobila möjligheter på miljöförvaltningen

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb