×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterare kan få mer makt

2013-03-04, Tidningenvision.se

Låt socialsekreterarna, inte politikerna, besluta om till exempel omhändertagande av barn. Förslaget som kommer från Moderaterna applåderas av Lotta Persson, ordförande i Föreningen Sveriges socialchefer.

Socialsekreterarna gör utredningar och förbereder förslag, men politikerna i socialnämnden bestämmer. Så ser det ut i den svenska socialtjänsten, men det är en orimlig modell, tycker Ulf Kristersson (M), ordförande i den arbetsgrupp som ska se över partiets barnpolitik.

Kristersson anser att det är märkligt med en ordning där politiker fattar beslut men ändå är helt i händerna på tjänstemännen. Han pekar på hälso- och sjukvården som en förebild, där har politikerna ansvar för att sjukhusen fungerar, men inte för behandlingen av enskilda patienter.

Förslaget får tummen upp av Lotta Persson, socialchef i Botkyrka kommun och ordförande i Föreningen Sveriges socialchefer.

– Det har jag tyckt länge. Det är helt rätt att professionen får bestämma vilka insatser som ska göras, så är det i alla andra länder. Till det måste man koppla ett särskilt ansvar och exakt hur det ska se ut vet jag inte i dagsläget.

Är det här ett sätt att stärka socialsekreterarnas makt?

– Nej, det handlar inte om socialsekreterarnas makt. Det handlar om att människor har rätt till en professionell bedömning. Politikerna i socialnämnden är lekmän och har inte den kunskap som behövs, säger Lotta Persson.

Med en ökad professionalisering av socialsekreterarnas arbete är det rimligt att införa en legitimation för yrkesgruppen, anser Kristersson. Också här får han medhåll av Lotta Persson:

– Det är absolut rimligt. Då måste man hitta ett system för hur en sådan yrkeslegitimation ska se ut, men det har många andra yrkesgrupper klarat att ta fram så det kan ju inte vara omöjligt, säger hon.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb