×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sjukfrånvaron i kommuner och landsting ökar

2013-03-14, Tidningenvision.se

Sjukfrånvaron i kommuner och landsting har under många år minskat. Men nu stiger sjuktalen igen. I var fjärde kommun är ökningen dessutom kraftig.

Fakta

Högst sjukfrånvaro i kommunerna

 I procent

Ludvika 7,8

Haninge 7,4

Lessebo 7,3

Ragunda 7,3

Nordanstig 7,1

Lägst sjukfrånvaro i kommunerna

I procent

Norsjö 3,1

Emmaboda 3,3

Örkelljunga 3,4

Bjurholm 3,5

Ödeshög 3,7

Källa: SKL/Dagens Samhälle

2012 var första gången på många år som sjukfrånvaron ökade i kommuner och landsting, enligt statistik från SKL. Ökningen följer samma mönster som för resten av befolkningen. Kvinnors sjukfrånvaro ökar mer än männens, och äldres mer än yngres, skriver Dagens Samhälle.

- Förändringen är mest påtaglig för medelålders kvinnor. Därför blir det också starkare genomslag i kvinnodominerad kommunal verksamhet, säger Stefan Szücs, docent i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet, till tidningen.

Var fjärde kommun har en ökning på minst tio procent. Allra störst är uppgången i Nora, Orsa, Malå och Mora.

Omorganisationerna har ökat sedan valet 2010 och studier visar att de kan orsaka långvariga sjukskrivningar. Många personer som blivit utförsäkrade har också återkommit till sina jobb men blivit sjukskrivna igen, skriver Dagens Samhälle.

Sjukfrånvaron för kommunanställda ligger på 5,5 procent, för landstingsanställda är den något mindre, 5,0 procent.

 

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb