×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nöjda medarbetare trots turbulens

2013-03-22, Tidningenvision.se

För ett halvår sedan ringde Visionmedlemmar i Eskilstuna och grät för att de blivit betygsatta under löneprocessen. Trots det visar en medarbetarbetarenkät att de anställda i kommunen är mer nöjda med arbetsgivaren än tidigare år.

I oktober förra året berättade Mikael Larsson, Visions ordförande i Eskilstuna kommun, att många medlemmar ring och varit upprörda efter att de i löneprocessen blivit betygsatta. De anställda hade delats upp i fyra olika grupper beroende på om de ansågs högpresterande eller lågpresterande. Flera personer kände sig kränkta.

Men nu visar årets medarbetarenkät att de anställda trivs bättre med sin arbetsgivare än förra året.

- Det är såklart ett frågetecken. Men det visar att man är nöjd med helheten trots att vi hade den här betygsskalan. Jag tycker ändå att det är positivt att resultaten blir bättre och bättre för varje år, säger Mikael Larsson.

Han tror att en av anledningarna till de goda resultaten är de senaste årens satsningar på det som kommunen kallar Modigt ledarskap och Modigt medarbetarskap, kurser som så småningom alla anställda ska gå.

- Modigt medarbetarskap betyder ungefär att man ska utgå från verksamhetens bästa, vara tydliga och uppmuntra varandra att dra åt samma mål och det tycker vi är positivt, säger han.

Marita Schwartz, HR-direktör på kommunen, är stolt över resultatet i medarbetarenkäten.

- Det är fantastiskt bra resultat och unikt med tanke på att vi är en så stor organisation. Vi har höjt oss på samtliga värden. Allt är ju inte rosenrött och gulligt, men vi är på rätt väg, säger hon.

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb