×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mobbningen på jobbet knäckte Lars

2013-03-22, Tidningenvision.se

Den 10 juni 2010 orkade Lars Persson inte längre. Efter månader av mobbning tog han sitt liv.

Lars Persson var kallad till en överläggning om avsked. Men han gick aldrig. Visions ombudsman Roger Fält fick besked om dödsfallet när han var på väg till överläggningen i Krokom.

– Han såg det mötet som sin ”dödsdom”, jag tror faktiskt att han uttryckte sig så, säger han.

Lars Persson hade lång erfarenhet som socialsekreterare och hade jobbat i Krokoms kommun i fyra år. Problemen började när han fick en ny arbetsledare.

– Jag fick hintar från kollegerna om att det hände saker och att Lars inte mådde bra. Jag frågade om han ville ha hjälp men det ville han inte, säger Helene Wikner, Visions ordförande i Krokoms kommun.

Lars kände sig mobbad. Han tyckte att arbetsledaren ständigt kontrollerade, påpekade fel och hade synpunkter på hur han skötte jobbet. Arbetsledaren tog bort arbetsuppgifter han tyckte om.

– Det hördes i korridoren, höga röster, tillrättavisningar och utskällningar, säger Helene Wikner.

Nervositeten och osäkerheten växte. Lars kände olust att gå till jobbet. Efter larmen från kollegerna inledde IFO-chefen en utredning.

När Lars Persson och Helene Wikner kallades till möte trodde de att det skulle handla om mobbningsutredningen. Men enligt Helene Wikner slog arbetsgivaren snabbt fast att det inte fanns någon mobbning. De började i stället anklaga Lars för en massa fel och hotade med en varning. Han skulle bland annat ha slarvat med sekretessbelagda uppgifter.

– I mina öron var det inga allvarliga saker. Lars blev väldigt upprörd, säger Helene Wikner, som krävde att mötet skulle avbrytas.

Lars gick hemma och blev alltmer deprimerad. Han var bara sporadiskt på jobbet. Det sista mötet hölls i maj.

– Det var ett långt, obehagligt möte där Lars fick veta att han eventuellt skulle bli avskedad. Han kunde inte sitta still utan gick bara runt och skakade. Men mötet fortsatte, säger Helene Wikner.

Några veckor senare var Lars död. Helene Wikner tycker det är bra att åklagaren väcker åtal men hon tycker samtidigt att det är jobbigt.

– Även om det snart är tre år sedan så rivs såren upp hela tiden.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb