×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medicinska sekreterare hotades med kniv

2013-03-22, Tidningenvision.se

En drogpåverkad man hotade en medicinsk sekreterare till livet på Mälarsjukhusets psykakut. Nu får Visions medlemmar av säkerhetsskäl inte längre jobba på arbetsplatsen.

Händelsen inträffade i mitten av februari när polisen lämnade av en drogpåverkad man på psykiatriska akutmottagningen vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Efter att polisen åkt därifrån blev mannen allt mer aggressiv mot personalen medan han väntade på en läkare. Han hotade att döda och misshandla och sade att han hade knivar och en spruta.

När läkaren talat om för mannen att hon inte kunde träffa honom ensam tvingades hon fly och gömma sig i ett rum. Mannen tog sig då in på receptionen där tre medicinska sekreterare befann sig.

–Han grabbar tag i sekreteraren som står närmast dörren och sätter upp handen mot halsen på henne och säger att han har en kniv, säger Visions skyddsombud Carina Skoog.

Ingen såg kniven i det läget men senare visade det sig att mannen hade tre knivar och en spruta på sig.

Den medicinska sekreteraren lyckades ta sig loss och springa fram till en låst dörr men kom inte ihåg koden. Vårdpersonalen och väktarna på utsidan såg vad som hände men vågade inte öppna. Tillslut kom polisen och lyckades övermanna mannen.

–Som skyddsombud valde jag att stänga arbetsplatsen för Visions medlemmar. Den är fortfarande stängd tills man har ordnat en reträttväg ut från receptionen plus fönster i alla dörrar så att man ska se vad som händer utanför rummet, säger Carina Skoog.

Vad tycker du som skyddsombud om att polisen lämnar av en drogpåverkad person med tre knivar och en spruta på sig?

–Det finns inga ord. Jag trodde inte det kunde förekomma. Den här händelsen har väckt många tankar. Det finns mer syntetiska droger ute och patienterna blir snabbare aggressiva. Vi kanske inte har haft tillräckligt högt säkerhetstänk, säger Carina Skoog.

Eftersom mannen blev transporterad till psykakuten frivilligt var det inte obligatoriskt för polisen att visitera honom. Men de skulle ändå kunnat ha gjort det om de hade bedömt att det fanns särskilda skäl.

Mälarsjukhuset gör just nu en internutredning av händelsen och Arbetsmiljöverket har beslutat att säkerheten ska skärpas med lås och reträttvägar. Arbetsplatsen är inte helt stängd men receptionen får nu bara bemannas av vårdpersonal.

–De har en helt annan kompetens och utbildning än våra medlemmar för att bedöma hur patienterna mår. Vi driver frågan att det inte ska vara några medicinska sekreterare överhuvudtaget på psykakuten, säger Carina Skoog.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb