×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Markus Aujalay: Jag är proffs på att moppa

2013-03-19, Tidningenvision.se

Fakta

Ålder: 41 år. 
Yrke: Kock (driver restaurang Winterviken i Stockholm). 
Aktuell: I programmet ­Sveriges mästerkock på TV4.

Vilket var ditt första jobb?
– Jag hade några ströjobb när jag var liten. Bland annat hjälpte jag morsan som jobbade med administration på Uppsala universitet att fylla och slicka kuvert när det skulle göras utskick till kursdeltagare. För det fick jag lite pengar. Egentligen ville jag inte jobba alls, men det var bra att få lön.

Hur hamnade du i restaurangbranschen?
– Mitt första restaurangjobb var på en italiensk snabbmatsrestaurang i Uppsala. Jag fick jobbet via bekanta som vi hade. Då var jag 17 år och var alltiallo, jag fick göra kaffe och desserter och diska. Jag arbetade där något halvår på kvällar och helger. Sedan fortsatte jag på en annan restaurang.

Vad lärde du dig?
– Tack vare det jobbet lärde jag mig att svabba av golv. Jag var sist kvar på kvällarna och gick loss med gummirakan. Så nu kan jag verkligen säga att jag är ett proffs på golvmoppning.

– Dessutom fick jag lära mig hur man beter sig mot gästerna, vilket förhållningssätt man ska ha på en restaurang.

Satte du sprätt på pengarna?
– Ja, inte sparade jag mina pengar. Pengarna gick åt till att köpa skivor och konsertbiljetter. Jag drömde om att bli rockstjärna och spelade trummor i olika band i Uppsala.

Varför fortsatte du i restaurangbranschen?
– Jag kände att restaurang var en härlig miljö att jobba i. Det spelade ingen roll om man var ung eller gammal – man accepterades för det man gjorde. Det gillade jag väldigt mycket.

– I skolan var jag inte speciellt framgångsrik, jag hade svårt att sitta still. I restaurangmiljön var det alltid rörelse, fart och fläkt och det trivs jag med.

Sedan har du gått restaurangskola, drivit egna restauranger och utsetts till Årets kock. Vad har du på gång just nu, förutom att du är med i programmet Sveriges mästerkock?
– Jag jobbar med ett stort projekt på Södersjukhuset där min uppgift är att göra sjukhusmaten bättre.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb