×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Markus Aujalay: Jag är proffs på att moppa

2013-03-19, Tidningenvision.se

Fakta

Ålder: 41 år. 
Yrke: Kock (driver restaurang Winterviken i Stockholm). 
Aktuell: I programmet ­Sveriges mästerkock på TV4.

Vilket var ditt första jobb?
– Jag hade några ströjobb när jag var liten. Bland annat hjälpte jag morsan som jobbade med administration på Uppsala universitet att fylla och slicka kuvert när det skulle göras utskick till kursdeltagare. För det fick jag lite pengar. Egentligen ville jag inte jobba alls, men det var bra att få lön.

Hur hamnade du i restaurangbranschen?
– Mitt första restaurangjobb var på en italiensk snabbmatsrestaurang i Uppsala. Jag fick jobbet via bekanta som vi hade. Då var jag 17 år och var alltiallo, jag fick göra kaffe och desserter och diska. Jag arbetade där något halvår på kvällar och helger. Sedan fortsatte jag på en annan restaurang.

Vad lärde du dig?
– Tack vare det jobbet lärde jag mig att svabba av golv. Jag var sist kvar på kvällarna och gick loss med gummirakan. Så nu kan jag verkligen säga att jag är ett proffs på golvmoppning.

– Dessutom fick jag lära mig hur man beter sig mot gästerna, vilket förhållningssätt man ska ha på en restaurang.

Satte du sprätt på pengarna?
– Ja, inte sparade jag mina pengar. Pengarna gick åt till att köpa skivor och konsertbiljetter. Jag drömde om att bli rockstjärna och spelade trummor i olika band i Uppsala.

Varför fortsatte du i restaurangbranschen?
– Jag kände att restaurang var en härlig miljö att jobba i. Det spelade ingen roll om man var ung eller gammal – man accepterades för det man gjorde. Det gillade jag väldigt mycket.

– I skolan var jag inte speciellt framgångsrik, jag hade svårt att sitta still. I restaurangmiljön var det alltid rörelse, fart och fläkt och det trivs jag med.

Sedan har du gått restaurangskola, drivit egna restauranger och utsetts till Årets kock. Vad har du på gång just nu, förutom att du är med i programmet Sveriges mästerkock?
– Jag jobbar med ett stort projekt på Södersjukhuset där min uppgift är att göra sjukhusmaten bättre.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb