×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på nytt kunskapscentrum för arbetsmiljön

2013-03-04, Tidningenvision.se

Arbetsmarknadens parter, däribland TCO, Saco, SKL och Svenskt Näringsliv kräver att regeringen inrättar ett nytt nationellt kunskapscentrum för arbetsmiljön.

–Vi behöver veta mycket mer om hur vi människor reagerar på villkoren i det moderna arbetslivet för att kunna åstadkomma ett arbetsliv som hållbart och modernt, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark.

2007 lade den då nytillträdda alliansregeringen ned Arbetslivsinstitutet som bedrev forskning och spred kunskaper om arbetsmiljö.

Arbetsmiljöpolitiska kunskapsrådet bildades 2008 och lämnade 2011 sin utredning till regeringen. Slutsatsen var att Sverige behöver ett nytt kunskapscentrum som ska bevaka forskningsläget på arbetsmiljöområdet och sprida kunskaperna vidare.

Nu tycker arbetsmarknadens parter TCO, Saco, LO, Svenskt Näringsliv, Sveriges Kommuner och Landsting, Arbetsgivaralliansen samt KFO att det är dags att gå från ord till handling. Parterna har också ett förslag på långsiktig finansiering.

–Det finns ett bidrag till företagshälsovården på 500 miljoner kronor per år och stora delar av det står outnyttjat, säger Jana Fromm, utredare på TCO.

Kunskapscentret ska inte bedriva egen forskning. Men parterna vill att de bland annat ska ha följande uppdrag:

 

  • Bevaka och förmedla information om svensk och internationell arbetsmiljöforskning
  • Tillhandahålla webbportal med svenska aktörer på arbetsmiljöområdet
  • Ta fram kunskapssammanställningar
  • Bidra till att säkerställa att det finns högskoleutbildningar och kompetens på arbetsmiljöområdet
  • Se till att det finns lättillgänglig information för den som söker aktuella forskningsrön
  • Upprätta och hålla register över svenska forskargrupper för att få kunskap om pågående projekt

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb