×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Han får Visions jämställdhetspris

2013-03-08, Tidningenvision.se

Carl Magnus Alstermark, man och präst, får Vision region sydosts jämställdhetspris för sitt arbete för kvinnor och mäns lika rättigheter på arbetsplatsen i Tranås.

-Att jag som är man får det här priset, och att det går till en arbetsplats inom kyrkan känns häftigt. Det är riktigt stort för mig att få det här priset, säger Carl Magnus Alstermark, kyrkoherde i Tranås kyrkliga samfällighet.

Vision region sydosts jämställdhetspris delas ut till en arbetsgivare som arbetar seriöst med jämställdhetsfrågor. De förtroendevalda i regionen har nominerat kandidater.

Motiveringen lyder bland annat: ”Carl Magnus tar alltid hänsyn till jämställdhetsfrågan till exempel när det gäller utveckling, utbildning eller löner. Vid Svenska kyrkan i Tranås ser man förbi de klassiska könsrollerna och jobbar medvetet för ett jämställt arbetsliv”.

-Jag kanske inte är den som står på barrikaderna utan det är mer ett tänk som jag har, att det ska vara jämställt på alla sätt och vis – inte bara när det gäller kön, säger Carl Magnus Alstermark.

Han berättar att de haft en föreläsning på en arbetsplatsträff om genus och jämställdhet och att de nu jobbar med lönekartläggning. Hela Linköpings stift arbetar också för att bli det mest jämställda stiftet i landet.

-Visst kan det vara hierarkiskt i kyrkan i mångt och mycket men jag tror på delaktighet, att alla ska känna sig delaktiga.

Till exempel går arbetsplatsen laget runt på morgonmötena då alla får chans att dela med sig och när kyrkan är ute på stan följer även administratörerna med.

-Man måste prata med varandra och göra saker över gränserna.

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb