×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Erik Haag: Jag ville ha kostym på jobbet

2013-03-05, Tidningenvision.se

Fakta

Yrke: Programledare, regissör, manusförfattare. 
Ålder: 45 år. 
Familj: Fru Martina och fyra barn 5, 9, 13 och 16 år. 
Fritid: Jagar, har två jakthundar. 
Aktuell: Från Historieätarna och På spåret i SVT.

Vilket var ditt första jobb?
– När jag var 14 år jobbade jag på sommaren i en mataffär på Norrtullsgatan i Stockholm, Favör hette den. Jag fick packa potatis, ta emot och packa upp lådor med varor och fylla på i hyllorna. Men jag fick inte sitta i kassan, eftersom jag för ung. Jag minns att det fanns en statusskillnad mellan mig och kassapersonalen.

Hur trivdes du?
– Det var kul, men jag kommer ihåg att jag hade svårt för auktoriteter på den tiden. Jag tog illa vid mig när jag fick tillsägelser av chefen, jag fick till exempel inte lyssna på radio när jag packade upp potatis eftersom jag höll på för mycket med radion. Jag tyckte också att ägaren favoriserade sina barnbarn, som jobbade i affären de med.

– Men så här i efterhand är jag självkritisk. När jag ser tillbaka tycker jag att jag då verkade vara en jobbig unge att ha som anställd i en butik. Jag tycker att jag borde varit mer tacksam över att jag fått ett jobb och inte varit så gnällig och probleminriktad.

På vilket sätt var du jobbig?
– Jag hämnades på min chef, som jag tyckte var för sträng mot mig, genom att förfalska pantkvitton. Jag skrev ”300 000 kronor” på pantkvittot och bad min pappa hämta ut det, men det gjorde han förstås aldrig. Det var ju lite på skämt, eftersom det var helt orimligt att hämta ut pant för så mycket. I dag skäms jag för det här. Det absolut inget som jag vill uppmana Tidningen Visions läsare att göra!

Hur mycket tjänade du?
– Kommer inte ihåg, men det kändes som massor. Tusentals kronor.

Vad köpte du för pengarna?
– Jag antar att det var konstiga synth-kläder.

Vad drömde du om att jobba med på den tiden?
– Jag ville bli diplomat och jobba på utrikesdepartementet. Jag ville jobba i andra länder, ha kostym på jobbet, kunna många språk och gå på hemliga möten. Det var först senare i livet jag blev så här oseriös som jag är nu, när jag var yngre var jag mycket allvarlig och lill-gammal.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb