×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Erik Haag: Jag ville ha kostym på jobbet

2013-03-05, Tidningenvision.se

Fakta

Yrke: Programledare, regissör, manusförfattare. 
Ålder: 45 år. 
Familj: Fru Martina och fyra barn 5, 9, 13 och 16 år. 
Fritid: Jagar, har två jakthundar. 
Aktuell: Från Historieätarna och På spåret i SVT.

Vilket var ditt första jobb?
– När jag var 14 år jobbade jag på sommaren i en mataffär på Norrtullsgatan i Stockholm, Favör hette den. Jag fick packa potatis, ta emot och packa upp lådor med varor och fylla på i hyllorna. Men jag fick inte sitta i kassan, eftersom jag för ung. Jag minns att det fanns en statusskillnad mellan mig och kassapersonalen.

Hur trivdes du?
– Det var kul, men jag kommer ihåg att jag hade svårt för auktoriteter på den tiden. Jag tog illa vid mig när jag fick tillsägelser av chefen, jag fick till exempel inte lyssna på radio när jag packade upp potatis eftersom jag höll på för mycket med radion. Jag tyckte också att ägaren favoriserade sina barnbarn, som jobbade i affären de med.

– Men så här i efterhand är jag självkritisk. När jag ser tillbaka tycker jag att jag då verkade vara en jobbig unge att ha som anställd i en butik. Jag tycker att jag borde varit mer tacksam över att jag fått ett jobb och inte varit så gnällig och probleminriktad.

På vilket sätt var du jobbig?
– Jag hämnades på min chef, som jag tyckte var för sträng mot mig, genom att förfalska pantkvitton. Jag skrev ”300 000 kronor” på pantkvittot och bad min pappa hämta ut det, men det gjorde han förstås aldrig. Det var ju lite på skämt, eftersom det var helt orimligt att hämta ut pant för så mycket. I dag skäms jag för det här. Det absolut inget som jag vill uppmana Tidningen Visions läsare att göra!

Hur mycket tjänade du?
– Kommer inte ihåg, men det kändes som massor. Tusentals kronor.

Vad köpte du för pengarna?
– Jag antar att det var konstiga synth-kläder.

Vad drömde du om att jobba med på den tiden?
– Jag ville bli diplomat och jobba på utrikesdepartementet. Jag ville jobba i andra länder, ha kostym på jobbet, kunna många språk och gå på hemliga möten. Det var först senare i livet jag blev så här oseriös som jag är nu, när jag var yngre var jag mycket allvarlig och lill-gammal.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb