×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svart på vitt om landstingsvärlden

2013-05-28, Tidningenvision.se

Deadline närmar sig och pulsen är på uppåtgående för Mikael Bergström, redaktör för personaltidningen i Landstinget Jönköpings län.

Fakta

Ålder: 56 år.

Yrke: Redaktör.

Arbetsplats: Landstinget Jönköpings län.

Lön: 31 000 kr/mån.

Fritid: Spelar badminton och renoverar sommar­stugan.

Vad gör du just nu?

– De senaste dagarna har jag gjort flera intervjuer, nu är det dags att skriva. Dessutom fick jag just reda på att två intervjupersoner har hoppat av så nu måste jag hitta alternativ.

Vad innehåller nästa Pulsen?

– En artikel om Eksjö vårdcentral där man arbetar på ett nytt sätt med svåra sår och ett reportage om ett team på kvinnokliniken som jobbar med cancer. Och i kväll ska jag besöka en akutmottagning.

Blir det en bra tidning?

– Jag har gjort bättre men den blir helt okej. Vårt landsting har nominerats till Guldskalpellen, ett pris som tidningen Dagens Medicin delar ut för bästa förändringsarbete. Om vi får priset vore det roligt att få med det i tidningen.

Skriver du allt själv?

– Det mesta, men jag är inte helt ensam. Jag har hjälp av en fotograf, en redigerare och en redaktionsgrupp som är med och planerar.

Har ni artiklar som är kritiska mot ledningen?

– Svår fråga. Jag skulle inte dra mig för att ta in en kritisk artikel, men de anställda är ganska försiktiga. Nyligen hade vi en debattartikel om prioriteringar i vården, om att den som skriker mest får mest vård. Den var säkert inte populär i landstingsledningen, men jag har inte hört ett ljud.

Hur ser drömnyheten ut?

– Jag skrev om en forskargrupp som arbetade med tjocktarmscancer och hittat en biomarkör som gör att man kan avgöra risken för att en person ska få cancer. Det var helt okänt för mig.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar


            Hoppet om jobb har tänts för Khaled Assaf, ingenjör från Syrien. Nu har han praktik på Mölndals VA-avdelning. Foto: Anna Rehnberg

Öppna din dörr (..och säg att du vill ha mig här)

Många med utländsk bakgrund knackar knogarna blodiga för att komma in på svensk arbetsmarknad. Tack vare orädda chefer har porten till arbetslivet ­äntligen öppnats för Khaled, Suzanna och Babrak.  2016-04-14  0 kommentarer

Dokument raderade i kommunens diarium

I oktober upptäcktes att det gick att ta sig in i Kungsbacka kommuns diarium på nätet. Nu visar en rapport att 2000 dokument har raderats.  2012-12-17

Flera kan tvingas gå när e-tjänster slås ihop

Flera Vision-medlemmar riskerar att bli övertaliga när Stockholms läns landsting tar över den nationella tjänsten för e-hälsa, 1177.se.  2012-11-09

Flexkontor skapar oro i Kungälv

Personalen i Kungälvs kommun kommer snart att bli av med sina personliga arbetsplatser. I stället ska de anställda sitta på olika ställen i ett öppet landskap, i ett så kallat flexkontor.  2012-11-07

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb