×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hård press på biståndshandläggarna

2013-05-31, Tidningenvision.se

Vissa av kommunernas biståndshandläggare har ansvar för så många som 360 brukare. Det visar ny statistik från Socialstyrelsen som anser att biståndshandläggarna måste få bättre förutsättningar.

Fakta

Här har biståndsbedömarna flest brukare i snitt

Eslöv 360

Trelleborg 328

Fagersta 311

Linköping 310

Vansbro 294

Här har biståndsbedömarna minst antal brukare i snitt

Vingåker 64

Nykvarn 80

Bollebygd 85

Habo 88

Hägersten/Liljeholmen (Stockholm) 89

Många äldre får inte chansen att regelbundet följa upp sin äldreomsorg tillsammans med sin handläggare. Det visar en ny kommunundersökning om äldre som Socialstyrelsen har gjort.

Bland dem som hade hemtjänst fick 36 procent minst ett av sina beslut om insatser uppföljt under perioden 1 april till 30 september 2012. Motsvarande andel bland äldre i särskilt boende var bara 14 procent.

– Resultaten är anmärkningsvärda eftersom uppföljning är så viktigt för att den äldre, och de anhöriga, ska få tycka till om hur omsorgen fungerar och om den verkligen motsvarar behoven. En förklaring kan vara att många biståndshandläggare har ansvar för ett stort antal personer. De hinner inte med helt enkelt, säger Marianne Lidbrink, projektledare på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar att arbetsbelastningen på biståndshandläggarna varierar kraftigt. Det genomsnittliga antalet brukare per handläggare varierar kraftigt mellan kommunerna.

Högst antal brukare har Eslöv med 360 per handläggare. Lägst antal har Vingåker med 64 brukare i snitt.

– Socialstyrelsen anser att biståndshandläggarna måste få bättre förutsättningar för att kunna genomföra sina arbetsuppgifter, säger Marianne Lidbrink.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb