×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

För segt stöd till unga arbetslösa

2013-05-14, Tidningenvision.se

Det räcker inte med att lära unga arbetslösa skriva cv och själva söka jobb. Arbetsförmedlingen måste bli bättre på att konkret tipsa om jobb och ordna kontakter med arbetsgivare, anser Riksrevisionen.

Stödet till unga arbetslösa kan bli bättre, konstaterar Riksrevisionen i en granskning av Arbetsförmedlingens insatser.

För det första tar det för lång tid. Granskningen visar att de flesta insatser sker först efter 3-4 månader, när den arbetslöse börjat delta i Jobbgarantin.

För det andra handlar de insatser som ges främst om att motivera unga att söka och få ett arbete. Mer sällan får de individuellt stöd, tips om lämpliga jobb och praktikplatser att söka, eller hjälp till kontakter med arbetsgivare.

Undersökningen visar att drygt 40 procent av ungdomarna som var inskrivna aldrig hade fått tips om jobb eller praktik.

–Det kan vara bra att få erfarenhet om hur man skriver ett cv eller söker jobb. Men det är också väldigt viktigt att unga som inte har egna nätverk får hjälp att komma i kontakt med en arbetsgivare. Det finns en risk att för mycket motiverande aktiviteter kan vara fördröjande, säger riksrevisor Gudrun Antemar.

Förutom Arbetsförmedlingen har också kommunerna möjlighet att ordna insatser om det handlar om unga upp till 25 år som får socialbidrag på grund av arbetslöshet. Och där kan insatserna gå snabbare. 66 procent av de kommuner som deltagit i Riksrevisionens undersökning uppger att de erbjuder insatser till unga innan de kvalificerat sig för Jobbgarantin. Och 80 procent uppger att de erbjuder praktikplatser.

Riksrevisionen tycker att regeringen ska undersöka om regelverket kring jobbgarantin hindrar att arbetssökande unga får snabb hjälp att hitta jobb. Dessutom föreslås att Arbetsförmedlingen träffar överenskommelser med kommunerna om praktikplatser för unga.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb