×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställda utskällda för nytt lönesystem

2013-05-31, Tidningenvision.se

De har blivit utskällda och byggt berg av övertids­timmar. Införandet av ett nytt lönesystem i Region Skåne har frestat på för löne­handläggarna.

Den första smällen kom för ungefär två sedan. Då flyttades hela regionens lönehantering till Malmö. Många löne­handläggare som arbetade i Kristianstad eller Helsingborg orkade inte med pendlingen och sa upp sig. Andra har accepterat resorna och pendlar dagligen upp till 2,5 timmar.

Sedan kom nästa smäll – det nya lönesystemet. Det nya systemet bygger på självrapportering och felen har blivit många. Dels barnsjukdomar i lönesystemet, dels att anställda gör fel vid rapporteringen. Vid mitten av april låg runt 600 löner för rättning. Och ilskan över felen går ofta ut över lönehandläggarna. 

– De får jättemycket kritik från vården, de ringer och är väldigt arga, säger Maria Gal, sektionsordförande för Vision i Region Skåne.

Lönehandläggarna turas om att sitta i supporten och Anneli Savinainen är en av dem som försökt lotsa regionens anställda genom det nya systemets funktioner. Även hon konstaterar att många varit upprörda men säger samtidigt att många har förståelse för situationen.

Sedan lönesystemet sjösattes för ett drygt år sedan har lönehandläggarna haft mer än 81 000 kontakter med anställda – per mejl eller telefon.

Det stora trycket har inneburit att lönehandläggarna arbetat mycket övertid. Trots extrainsatta vikarier har Anneli Savinainen jobbat omkring 200 timmars övertid det senaste året. Det motsvarar nästan en timme om dagen.

Frånsett dem som har läkarintyg på att de inte kan jobba övertid har många kolleger jobbat över lika mycket som Anneli Savinainen. Övertiden har varit beordrad.

– Det är frivilligt i den mån att man väljer vilka kvällar man jobbar. Men samtidigt är det inte frivilligt, för ställer man inte upp drabbar det någon arbetskompis, säger Anneli Savinainen som själv pendlar från Helsingborg sedan två år tillbaka.

Anneli Savinainen gillar att jobba och klagar inte men konstaterar att mycket av fritiden äts upp. Många på arbetsplatsen är också slitna. Att nästan var tredje anställd slutat det senaste året tyder också på att arbetsmiljön inte varit den bästa.

Ann-Sofi Bennheden, personaldirektör i Region Skåne, konstaterar att lönehandläggarna drar ett tungt lass och har fått ta mycket av smällen för att få det nya systemet att rulla. Men det gamla systemet var föråldrat och nödvändigt att byta ut, säger hon.

– Oavsett vilket system vi hade infört tar det ett år innan det nya arbetssättet landat och man får det att fungera bra. Samtidigt är det beklagligt att medarbetare inte fått ut rätt lön, säger hon.

Vision och arbetsgivaren har nyligen enats om att försöka minska övertiden för lönehandläggarna till maximalt sex timmar i månaden, utlagt på ett arbetspass helgen före löneutbetalningarna.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Belgin Fuchs. Foto:Privat

Varför är Kramfors bäst i telefon?

Fem frågor till Belgin Fuchs samhällsvägledare i Kramfors kommun.  2019-02-27

Annelie Österman tar bort blommor från kistan efter begravningsceremonin. Hon låter några blommor ligga kvar när kistan åker in i ugnen. Foto: Lasse Nilsson

De tar vid ­efter döden

De arbetar i det fördolda, med ett yrke som få känner till. Annelie Österman och Lars Blixt jobbar med att kremera döda, och med all administration runtomkring. En annan viktig uppgift är att stötta anhöriga.  2019-02-27

”Vi sitter på tre platser i stiftet. När vi har personalmöte använder vi ett videosystem som Svenska kyrkan har utvecklat”, säger Mats Lundgren. Foto: Johan Gunséus

Rörigt med många kanaler

Mejl, intranät, videokonferens, Skype och Slack. Blir det rörigt med alla olika digitala samarbetsverktyg? Ja, lyder svaret från 6 av 10 tjänstemän.  2019-02-27

Löneadministratören Ida Ylipää i Övertorneå ser fram emot samarbetet med Haparanda kommun. Foto: Marianne Berglund

Testar nytt samarbete

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inget nytt. Men nu ligger Haparanda och Övertorneå i startgroparna för att påbörja en ny typ av samarbete.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb