×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hanna började nya jobbet som föräldraledig

2013-06-13, Tidningenvision.se

I graviditetsvecka 38 gick Hanna Fälldin på jobbintervju och trodde sig vara chanslös. Men chefen Eva Kårstad tänker långsiktigt: Hanna fick jobbet.

Eva Kårstad, verksamhetschef i Kungsbacka kommun:

"Jag skulle rekrytera en HR-konsult och hade valt ut dem som hade intressanta profiler. Hanna Fälldin var höggravid när jag intervjuade henne. När vi avslutade intervjun sade hon ’Jag förstår om du inte anställer mig ...’ Jag svarade: ’Om du bedöms som bäst så kommer jag att anställa dig.’

Jag bedömde att Hanna var bäst. Hon började tjänsten som föräldraledig, men nu är hon den kraft som jag såg att hon var. Man måste göra rekryteringar på längre sikt än ett år.

Många har tyckt att det var väldigt speciellt att jag anställde någon som snart skulle få barn. Jag tror att jag gjorde något ovanligt. Tyvärr. Nu börjar generationsväxlingen och i framtiden tror jag inte att vi kommer ha råd att plocka bort folk ur ansökningshögarna för att de är gravida eller nyblivna föräldrar.”

Hanna Fälldin, HR-konsult:

"När jag var i vecka 38 blev jag kallad på intervju. Jag tänkte att min stora mage kunde vara ett hinder, men att jag kunde få komma och presentera mig och att arbetsgivaren kunde ha mig i åtanke i framtiden. Men självklart hoppades jag på att jobbet skulle bli mitt.

Jag tog i intervjun själv upp det faktum att jag skulle ha barn. Eva svarade att om jag var bäst av alla kandidater, så skulle de hitta en vikarie.

Det är hemskt att säga, men jag blev förvånad när Eva ringde tillbaka och sade att de var väldigt nöjda med mig. Jag anställdes i januari och började jobba 50 procent i september.

När kommunen utbildar chefer i rekrytering är det jätteviktigt att ge dem kunskaper om diskrimineringsgrunderna.”

Eva-Lotta Nilsson, jämställdhetsansvarig på Vision:

"Kungsbacka är ett jättebra exempel på hur det borde vara i arbetslivet. Den allmänna inställningen att gravida kvinnor är en sämre arbetskraft är helt förkastlig. Man skulle aldrig räkna bort en man som på en intervju berättar att han snart ska bli pappa.

Jag känner oro för att diskriminering av gravida och föräldralediga ska öka, att kommuner och landsting ska tänka mindre långsiktigt. Det är viktigt att diskriminering uppmärksammas. Den som upplever sig diskriminerad ska ta kontakt med facket. Ofta kan det lösas direkt på arbetsplatsen.”

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  igår kl 09:10

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  igår kl 09:09

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  igår kl 09:08

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  igår kl 08:03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb