×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunala bolag listar känsliga uppgifter

2013-07-31, Tidningenvision.se

Kommunala bostadsbolag runt om i Sverige registrerar känsliga uppgifter om sina hyresgäster. I flera fall bryter de mot personuppgiftslagen.

Åtminstone åtta kommunala bostadsbolag i landet registrerar känsliga personuppgifter om sina hyresgäster. I många fall är anteckningarna så grova att de bryter mot personuppgiftslagen. Det avslöjar SVT:s Västnytt.

De hundratals känsliga uppgifter som Västnytt hittat handlar om gamla brottsuppgifter, facklig tillhörighet, sjukdomar och hälsotillstånd. Även personliga omdömen och skvaller har registrerats.

– Det ska bara vara adekvat fakta som registreras. Och flera av dessa exempel är absolut inte adekvata, säger Susanna Skogsberg, förbundsjurist på Hyresgästföreningen, till Västnytt.

Hon kräver nu att Datainspektionen granskar bostadsbolagen, som är Alingsåshem, Huge fastigheter, Helsingborgshem, Hallstahem, Staffanstorpshus, Sigtunahem, Stångåsstaden och Landskronahem.

Flera av bolagen säger till Västnytt att de känsliga registreringarna är ett misstag eller att det är information som hyresgästerna själva velat informera om.

I vintras avslöjade samma nyhetsprogram att flera av bostadsbolagen i Göteborg registrerade känsliga uppgifter om sina hyresgäster, så som sjukdomar, etnicitet och subjektiva omdömen. Förundersökningen om brott lades dock ner nu under sommaren, med motiveringen att det fanns förklaringar till registreringarna eller att hyresgästerna hade gett sitt medgivande till dem.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb