×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jämställt arbetsliv viktigt för unga

2013-07-03, Tidningenvision.se

Nio av tio unga tycker att det är viktigt att arbetsgivare jobbar aktivt med jämställdhetsfrågor. Det konstateras i Visions nya rapport, som var utgångspunkt för en debatt med jämställdhetsminister Maria Arnholm i Almedalen idag.

Unga har högt ställda förväntningar på arbetsgivare när det gäller jämställdhet. Varannan i Visions undersökning tycker att arbetsgivarens jämställdhetsarbete är en viktig faktor när man söker nytt jobb.

Visons rapport Ungas förväntningar på en jämställd arbetsgivare diskuterades på ett seminarium i Almedalen i dag. I panelen deltog bland annat Visions förbundsordförande Annika Strandhäll, jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) och SKL:s ordförande Ingela Gardner Sundström.

Där konstateras att det finns ett stort glapp mellan de ungas förväntningar och verkligheten. Kvinnor tjänar i genomsnitt 3,6 miljoner mindre under ett yrkesliv än män och når sällan de allra högsta chefsposterna.

- Jämställda löner är min allra viktigaste uppgift som minister. På många andra områden har det hänt mycket när det gäller jämställdhet, men löneskillnaderna består, säger Maria Arnholm.

Hon menar att ett jämställt föräldraskap är en av nycklarna till att få upp kvinnolönerna.

- Kanske är tiden mogen för en tredje pappamånad.

Annika Strandhäll underströk att de låga kvinnolönerna handlar om att de kvinnodominerade branscherna, som kommuner och landsting, generellt har lägre lönenivåer.

- Vi löser det inte själva inom vår sektor. Vi måste få andra sektorer att se problematiken med de strukturella löneskillnaderna. Vi har kommit några steg på vägen, men måste fortsätta jobba med denna fråga med full kraft.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  igår kl 09:10

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  igår kl 09:09

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  igår kl 09:08

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  igår kl 08:03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb