×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jämställt arbetsliv viktigt för unga

2013-07-03, Tidningenvision.se

Nio av tio unga tycker att det är viktigt att arbetsgivare jobbar aktivt med jämställdhetsfrågor. Det konstateras i Visions nya rapport, som var utgångspunkt för en debatt med jämställdhetsminister Maria Arnholm i Almedalen idag.

Unga har högt ställda förväntningar på arbetsgivare när det gäller jämställdhet. Varannan i Visions undersökning tycker att arbetsgivarens jämställdhetsarbete är en viktig faktor när man söker nytt jobb.

Visons rapport Ungas förväntningar på en jämställd arbetsgivare diskuterades på ett seminarium i Almedalen i dag. I panelen deltog bland annat Visions förbundsordförande Annika Strandhäll, jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) och SKL:s ordförande Ingela Gardner Sundström.

Där konstateras att det finns ett stort glapp mellan de ungas förväntningar och verkligheten. Kvinnor tjänar i genomsnitt 3,6 miljoner mindre under ett yrkesliv än män och når sällan de allra högsta chefsposterna.

- Jämställda löner är min allra viktigaste uppgift som minister. På många andra områden har det hänt mycket när det gäller jämställdhet, men löneskillnaderna består, säger Maria Arnholm.

Hon menar att ett jämställt föräldraskap är en av nycklarna till att få upp kvinnolönerna.

- Kanske är tiden mogen för en tredje pappamånad.

Annika Strandhäll underströk att de låga kvinnolönerna handlar om att de kvinnodominerade branscherna, som kommuner och landsting, generellt har lägre lönenivåer.

- Vi löser det inte själva inom vår sektor. Vi måste få andra sektorer att se problematiken med de strukturella löneskillnaderna. Vi har kommit några steg på vägen, men måste fortsätta jobba med denna fråga med full kraft.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Fick du bara korvören i löneförhöjning? Illustration: Marie Åhfeldt

Här är regionerna som betalar bäst

Var har medicinska sekreterare och drifttekniker högst medellön? Klicka på valfri region på kartan för att se snittlönerna för 13 olika yrken. Eller välj yrke i tabellen under kartan.  2019-03-03

Allt fler och mer avancerade arbetsuppgifter medför stort ansvar 
för telefonisten Marita Irani, som menar att lönen inte har hängt med. Foto: Marlin Johansson

Proffs på bemötande får lägst lön

Receptionister och telefonister är den grupp som har lägst lön av alla i Tidningen Visions kartläggning. Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat.  2019-03-02

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-03-01

Nathalie Nylén drömmer om att vara helt självförsörjande om tio år. I dag har hon får, grisar, höns och odlar rotfrukter och grönsaker. Foto: Sören Andersson

Lämnar stadens hets

En våg sveper över landet i klimatångestens spår: många väljer bort övertidstimmar och konsumtionshets för att satsa på ett lugnare liv med självhus­hållning på landet. Möt två före detta kommun­anställda som helt ställt om sina liv.  2019-03-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb