×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

200 000 arbetslösa och sjuka hos socialen

2013-07-03, Tidningenvision.se

Fyra av fem personer som får försörjningsstöd borde egentligen ha ersättning från andra välfärdssystem. De flesta är arbetslösa och sjuka.

Fakta

 Ingen ersättning. 85 000 personer är sjuka eller arbetslösa med får ingen ersättning från a-kassa eller Försäkringskassan.

För låg ersättning. 56 000 personer har ersättning från till exempel Försäkringskassan och a-kassa men ersättningen räcker inte att leva på.

Integrationspolitiken. 30 000 nyanlända som inte deltar i språkundervisning. Arbetsmarknadsutbildningar eller andra program hänvisas till försörjningsstöd.

Pengarna dröjer. 28 000 personer väntar på ersättningar från Försäkringskassan och a-kassa. Här finns också pensionärer som väntar på det statliga äldreförsörjningsstödet och föräldrar som inte kan försörja sig för att de saknar förskoleplats.

För låg lön. 14 000 personer jobbar antingen deltid eller har så låg lön att de inte klarar sig.

Kan inte arbeta. 49 000 personer som av olika skäl är oförmögna att arbeta och personer som råkat ut för oväntade händelser är de som traditionellt haft försörjningsstöd.

Siffrorna gäller 2011. Totalt fick drygt 260 000 personer försörjningsstöd.

Källa: Akademikerförbundet SSR och DN

Försörjningsstödet ska vara ett sista skyddsnät när alla andra möjligheter är uttömda. Men en undersökning från Akademikerförbundet SSR visar att majoriteten av dem som får försörjningsstöd egentligen borde få ersättning från till exempel a-kassa eller Försäkringskassan. Den största gruppen består av sjuka och arbetslösa. För en arbetslös innebär det att man måste sälja allt av värde, till exempel bilen. För enskilda kommuner innebär det ökade kostnader som staten egentligen borde stå för.

- Kommunerna får kostnaderna men har inte kunskapen och inte verktygen som hjälper arbetslösa att få ett jobb, säger Heike Erkers, förbundsordförande i Akademikerförbundet SRR, till Dagens Nyheter.

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  2019-04-11

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  2019-04-09

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  2019-04-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb