×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Malmö: Bättre betalt för pressad yrkeskår

2013-01-11, Tidningenvision.se

Gemensam kamp för en ökad social välfärd lönar sig. Det konstaterade nätverket Kritiska organiserade socialarbetare efter att kommunstyrelsen beslutat höja lönen med 1 000 kronor i månaden för drygt hälften av kommunens socialsekreterare. Men socialarbetarna i Malmö, som genomförde en manifestation på Gustav Adolfs torg i höstas, har fler punkter på kravlistan än högre löner: Mer personal och mer resurser till socialt arbete är två av dem.

Carina Nilsson (S), kommunalråd:

Behövs det fler socialarbetare i Malmö?

– Frågan är större än så. Vi anser att staten har övervältrat en kostnad på kommunerna genom förändringar i a-kassan och sjukförsäkringen. Om vi höjer skatten för att kunna anställa fler så drabbar det alla i Malmö. Är det rättvist att Malmös befolkning ska bära bördan för något som staten orsakat?

Men att lägga ansvaret på staten hjälper ju inte personalen och klienterna?

– Då är alternativet att höja skatten, för vi har inte utrymme i budgeten att anställa fler. Men vi har inte heller dragit ner i tider när konjunkturen gjort att antalet ärenden för socialsekreterarna har varit färre.

Så vad är ditt besked till socialarbetarna?

– Att vi är medvetna om situationen, och att vi tillsammans måste hitta lösningar. Lönehöjningen är ett sätt att visa att vi uppfattat signalerna. Sedan förstår jag att man inte är nöjd med det.

– Vi har en otroligt stor ökning av försörjningsstödet. Vi är uppe i 900 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd. Lösningen är inte att anställa fler socialsekreterare utan att fler människor får arbete och klarar sin egen försörjning.

– När det gäller arbetsmarknadsåtgärder får socialsekreterarna en avlastning genom JobbMalmö som ser till att klienterna får rätt åtgärd.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb