×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Malmö: Bättre betalt för pressad yrkeskår

2013-01-11, Tidningenvision.se

Gemensam kamp för en ökad social välfärd lönar sig. Det konstaterade nätverket Kritiska organiserade socialarbetare efter att kommunstyrelsen beslutat höja lönen med 1 000 kronor i månaden för drygt hälften av kommunens socialsekreterare. Men socialarbetarna i Malmö, som genomförde en manifestation på Gustav Adolfs torg i höstas, har fler punkter på kravlistan än högre löner: Mer personal och mer resurser till socialt arbete är två av dem.

Carina Nilsson (S), kommunalråd:

Behövs det fler socialarbetare i Malmö?

– Frågan är större än så. Vi anser att staten har övervältrat en kostnad på kommunerna genom förändringar i a-kassan och sjukförsäkringen. Om vi höjer skatten för att kunna anställa fler så drabbar det alla i Malmö. Är det rättvist att Malmös befolkning ska bära bördan för något som staten orsakat?

Men att lägga ansvaret på staten hjälper ju inte personalen och klienterna?

– Då är alternativet att höja skatten, för vi har inte utrymme i budgeten att anställa fler. Men vi har inte heller dragit ner i tider när konjunkturen gjort att antalet ärenden för socialsekreterarna har varit färre.

Så vad är ditt besked till socialarbetarna?

– Att vi är medvetna om situationen, och att vi tillsammans måste hitta lösningar. Lönehöjningen är ett sätt att visa att vi uppfattat signalerna. Sedan förstår jag att man inte är nöjd med det.

– Vi har en otroligt stor ökning av försörjningsstödet. Vi är uppe i 900 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd. Lösningen är inte att anställa fler socialsekreterare utan att fler människor får arbete och klarar sin egen försörjning.

– När det gäller arbetsmarknadsåtgärder får socialsekreterarna en avlastning genom JobbMalmö som ser till att klienterna får rätt åtgärd.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb