×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Konkurrens inom hemtjänsten kan bli bättre

2013-01-24, Tidningenvision.se

Konkurrensen och valfriheten inom hemtjänsten i kommuner som infört LOV kan bli bättre. Det konstaterar Konkurrensverket i en ny rapport.

Lagen om valfrihetssystem, LOV, infördes 1 januari 2009. LOV är frivilligt för kommunerna och innebär att alla äldre som behöver vård och omsorg själva ska kunna välja bland privata och kommunala utförare.

Hittills har 171 kommuner infört eller fattat beslut om valfrihetssystem. Allra vanligast är hemtjänst. Tanken är att valfriheten och konkurrensen ska leda till tjänster med högre kvalitet, ökad effektivitet och bättre tillgänglighet.

Konkurrensverket har undersökt hur konkurrensen fungerar i hemtjänsten och har hittat flera områden man tycker kan förbättras.

 

  • Kommunerna bör till exempel bli mer öppna med den ekonomiska redovisningen av hur mycket den egendrivna hemtjänsten kostar. För att konkurrensen ska fungera rättvist måste de privata utförarna få lika mycket betalt för sina tjänster som kommunens egen hemtjänst får.
  • Om brukaren avstår att välja utförare är det vanligt att kommunens egna hemtjänst får uppdraget. Konkurrensverket vill istället att man gör upp en turordningslista på vilken utförare som ska få uppdraget om brukaren inte gör något val.
  • Många biståndshandläggare känner sig osäkra på om de kan tipsa brukarna om särskilda utförare. Konkurrensverket vill därför att kommunerna ska ge tydligare direktiv till dem.
  • I vissa områden, särskilt i glesbygd, finns det få företag som vill etablera inom hemtjänsten. Konkurrensverket föreslår att flera kommuner då kan gå samman och göra gemensamma förfrågningsunderlag som innebär att en utförare kan bli godkänd i flera kommuner samtidigt.

Hela rapporten finns att ladda ned på Konkurrensverkets hemsida.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 3 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 3 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 3 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 3 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb