×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Josefin Brink: Jag höll koll på smågodiset

2013-01-08, Tidningenvision.se

Fakta

Yrke: Journalist. 
Ålder: 43 år. 
Aktuell: Riksdagsledamot och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Vilket var ditt första jobb?
– Mitt första jobb var nog i en tipskiosk i Alingsås. Jag jobbade extra efter skolan varje torsdag för det var den stora tipsinlämnardagen. Det var en sådan här klassisk kiosk som knappt finns längre, en liten låda på trottoaren. Det var väldigt mycket stammisar och de tippade ofta i grupp så det handlade om stora summor pengar.

– Jag förstår inte att de lät mig vara ensam där som tonåring, för på den tiden var det ju bara kontanter. Men jag har inget minne av att någon vann stort. Det var nog inte så framgångsrika tipsrader i just den där kiosken.

Lärde du dig något av att jobba där?
– Ja, lite kassahantering och så lärde jag mig peksystemet för smågodis. På den tiden plockade man lösgodiset för hand och kunden stod och pekade; en sån där, tre såna där, har jag råd med tre chokladbjörnar också? Det gällde att hålla koll så det inte blev för lite eller för mycket godis. Men den verksamheten är ju i princip utrotad i dag så det är inget jag har haft så stor användning av.

Vad har du haft för andra jobb?
– Jag tror att mitt första riktiga jobb var att städa på en skola och efter det hade jag mycket olika städjobb. Jag har också jobbat som servitris och journalist.

Vilket var roligast?
– Det var väldigt roligt att vara servitris även om det är lika slitsamt fysiskt som att städa hotellrum. Det var också väldigt stressigt och det gällde att hålla många saker i huvudet, men det är socialt. Om det hade varit bättre arbetsvillkor hade det varit ännu roligare.

– Alla jobb jag har haft har en sak gemensamt och det är osäkerheten. Jag har haft mycket visstidsanställningar och varit arbetslös i längre perioder under 90-talet.

Vad gjorde du då?
– Jag gick på en folkhögskola och utbildade mig till journalist och tänkte att jag äntligen skulle få ett tryggt och bra jobb, men det var ett skämt, det vet ju du som också är journalist att det knappt finns några fasta jobb.

– Vad man än har för jobb är det svårt att tycka att det är riktigt bra om man hela tiden är osäker på om man får vara kvar, om de ringer igen, eller vad som händer när vikariatet gått ut. De här erfarenheterna av arbets­livet har även präglat mitt politiska engagemang.

Artiklar

Trots en extra satsning på medicinska sekreterare i Landstinget i Kalmar län tycker Elisabeth Ingesson att lönepåslagen är otillräckliga. Bland annat för att snittlönerna ligger lägre än undersköterskornas. Foto: Sara Winsnes

Så mycket ökade lönerna i år

Löneökningar på över 2,7 procent för många av Visions medlemmar. Det blev resultatet av den lokala lönerundan 2018. I kommunerna gick det ungefär som i fjol. Men i landsting och regioner syns en positiv tendens.  2018-10-26

Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.  2018-10-26

Illustration: Marie Åhfeldt

Är du den nya kraften?

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i? För att du lär dig mycket och kan förbättra villkoren och arbetsmiljön för dina kolleger, lyder svaret från Vision-ombuden själva.  2018-10-26

Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.  2018-10-22

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb