×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

15 000 för förlorad pension

2013-01-30, Tidningenvision.se

En medicinisk sekreterare som svindlats på tre års tjänstepensioninbetalningar har nu gjort upp om en förlikning. Hon får 15 000 kronor, vilket är hälften av beloppet hon krävt.

En medicinisk sekreterare, som vill vara anonym, jobbade i tre år på Gamla Stans vårdcentral i Stockholm och hade då en anställning med lönebidrag*. Under den tiden betalde hennes arbetsgivare inte in någon tjänstepension för henne, trots att kollektivavtal eller ett likvärdigt avtal är ett krav för att man ska få anställda någon med lönebidrag. När arbetsgivaren sedan gick i konkurs krävde den mediciniska sekreteraren med hjälp av Vision att få lön och semesterersättning utbetalt via den statliga lönegarantin, vilket hon också fick. Däremot ville inte staten betala någon tjänstepension.

Vision drev då fallet vidare och har krävt att den mediciniska sekreteraren ska få 30 000 kronor i skadestånd för att hon gått miste om tjänstepensionen. Nu har staten erbjudit henne 15 000 kronor, vilket hon tackat ja till och därmed är tvisten avslutad.

– Jag ville kunna sätta punkt, det var därför jag tackade ja. Men jag känner mig fortfarande lurad av staten som betalade ut massor av pengar till arbetsgivaren i lönebidrag, men inte vill betala till mig, säger hon.

Den mediciniska sekreteraren är dock nöjd med Visions insats i fallet.

– Visions jurist har kämpat hårt och hade drivit detta vidare om jag velat. Honom har jag mycket att tacka för, säger hon.

* En anställning med lönebidrag kan den få som har nedsatt arbetsförmåga på grund av ett funktionshinder. Arbetsgivaren får då ett statligt bidrag som täcker max 16 700 kronor per månad av lönen.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.  2019-02-27

Titlar till tusen

Läkarsekreterare, medicinsk sekreterare, vårdadministratör eller medicinsk vårdadministratör. Vilken är den bästa titeln för den som arbetar med vårdnära administration?  2019-02-27

Medicinska ­sekreteraren Alexandra ­Leoson visar runt på När­hälsans lokaler i Mellerud för ­kolleger från andra vårdcentraler i Dalsland. Foto: Jerry Lövberg

Nätverkar sig starkare

Hur jobbar andra medicinska sekreterare? Och hur har de det? Ett nätverk kan ge svar och vara ett sätt att stärka varandra i yrket. I Dalsland har ett gäng sekreterare startat ett helt nytt.  2019-02-27

Maya Friberg hoppas att digitalisering innebär att yrkes­kunskaper tas till 
vara på ett bättre sätt. Foto: André De Loisted

Skåne först ut på banan

Region Skåne blir först ut med en helt sammanhållen journalföring i samband med att plattformen Skånes digitala vårdsystem, SDV, införs. Den medicinska sekreteraren Maya Friberg ska vara med och utveckla systemet.  2019-02-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb