×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Plussiffror för länsmuseer

2013-02-13, Tidningenvision.se

Många av de regionala museerna drog mer publik i fjol. Störst ökning hade Dalarnas museum med 40 000 fler besökare än året innan.

– Vi vet att våra tillfälliga utställningar på sommaren drar mycket folk. I fjol hade vi 50-årsjubileum och bland annat en slöjdutställning som lockade jättemånga besökare och en utställning med KG Nilsson i konsthallen, säger Anne Seppänen, chef över den publika verksamheten på Dalarnas museum, som i fjol besöktes av 170 000 personer.

Årsstatistiken från Riksförbundet Sveriges museer visar plussiffror för de flesta regionala museer. Av de 18 museer som finns med i statistiken ökade Dalarna mest, följt av Jamtli, Bohusläns museum och Värmlands museum. Störst tapp hade Västerbottens museum som backade med 75 000 besökare, vilket förklaras av att museet var stängt för renovering i tre månader.

Plussiffrorna  för Dalarnas museum beror också på att museibutiken och restaurangen fått ett uppsving, säger Anne Seppänen.

Vad betyder det för er anställda att antalet besökare ökar?

– Det är roligt förstås. Men vi är inte så många som arbetar på museet och det ställer ju också högre krav och sliter på oss, säger Anne Seppänen som konstaterar att det inte heller påverkar ekonomin eftersom entrén är gratis.

I år räknar man med stor publik till sommarens utställning med formgivare. Och 2015 ska man slå upp portarna till en fast utställning om instrumenttillverkaren Hagström.

– Den kommer att dra internationell publik. Det blir inte bara gitarrer utan också industri- och formgivningshistoria i en presentation av företaget. Gitarrerna är juvelen i kronan.

Sveriges museer redovisar också statistik över ett mindre urval av de kommunala museerna. Bland dem har Göteborgs stadsmuseum och Röhsska museet störst ökning med 50 000 respektive 65 000 fler besökare i fjol.

 

 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  igår kl 09:10

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  igår kl 09:09

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  igår kl 09:08

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  igår kl 08:03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb