×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt fackligt nätverk för kyrkvaktmästare

2013-02-21, Tidningenvision.se

Vision i Stockholms stift har startat ett nätverk för kyrkvaktmästare och annan servicepersonal i kyrkorna. Det första målet är att yrkesgruppen ska få bättre kompetensutveckling.

Nätverket hade nyligen sin andra träff, en halvdag i Visions förbundshus på Kungsgatan i Stockholm. Ett 50-tal kyrkvaktmästare och annan servicepersonal i Svenska kyrkan, vilket är nästan hälften av yrkeskåren i stiftet, var på plats. Gästföreläsaren biskop Eva Brunne pratade om vaktmästarnas roll i kyrkan.

Stefan Zsupos, kyrkvaktmästare  och Visions regionala skyddsombud i Stockholms stift som tagit initiativet till nätverket, efterlyser bland annat ett kompetensutvecklingspaket som kan leda till att kyrkvaktmästare och servicepersonalen blir ett profilyrke inom Svenska kyrkan på samma sätt som präster, diakoner och pedagoger som har specificerade yrkeskrav.

–Det krävs egentligen mycket mer av kyrkvaktmästarna än vad det står i tjänstebeskrivningarna men det syns tyvärr inte i lönekuvertet, säger Stefan Zsupos.

Kyrkvaktmästaren är ofta den första som möter besökarna i kyrkan. Det ställer stora krav på social kompetens att kunna möta människor både i glädje och sorg på ett bra sätt.

–Vaktmästaren är också ett kitt mellan de olika yrkeskategorierna i kyrkan. Är det några problem vänder man sig ofta till vaktmästaren som löser det, tyvärr har vi inte betalt för det, säger Stefan Zsupos.

Andra exempel på områden där kyrkvaktmästare skulle behöva kompetensutveckling är energibesparingsåtgärder, ljudteknik och inte minst teologi.

–Kyrkvaktmästarna hamnar ofta i samtal med församlingsbor och då gäller det att känna till ramarna i den tro vi har, säger Stefan Zsupos.

Sedan tidigare finns även ett liknande nätverk för kyrkans pedagoger och senare i år räknar Vision att starta nätverk även för administratörer, diakoner och präster.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb